Γιάννης Ραγκούσης: “Μήπως έχουμε μικρές ιδιωτικές παραστρατιωτικές ομάδες;”

Σοβαρότατες καταγγελίες για δράση παραστρατιωτικών ομάδων που λειτουργούν παράλληλα με την αστυνομία, έκανε από τη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε βίντεο που δείχνει άντρα της ΕΛΑΣ να συμπεριφέρεται με βίαιο τρόπο σε μοτοσικλετιστή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει την αλήθεια, επαναλαμβάνοντας τα συνήθη περί ακροδεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιος είναι το δεύτερο άτομο;

“Στο βίντεο εμφανίζονται να δρουν δύο άτομα και όχι ένας. Γιατί δεν λέτε τίποτα για το δεύτερο άτομο. Ο δεύτερος ποιος είναι; Είναι αστυνομικός; Είναι μήπως ιδιωτικός φρουρός; Μήπως είναι μέλος εταιρείας σεκιούριτι; Μήπως αυτός που συμπράττει τον αστυνομικό είναι πρόσφατα καταδικασμένος; Είναι 2 τα άτομα και εσείς αναφέρεστε σε ένα. Τι προσπαθείτε να συγκαλύψετε σε αυτή την πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση; Μήπως όπως καταγγέλλεται έχουμε μικρές ιδιωτικές παραστρατιωτικές ομάδες καθώς έχουμε και αρχηγό στην ΕΥΠ πρώην στέλεχος εταιρείας σεκιούριτι; Δεν είναι θέμα αστυνομικού λαϊκισμού αλλά αστυνομικού παρακρατισμού.

Ποιος είναι ο δεύτερος και ποιον φύλασσαν αστυνομικός και ο ιδιωτικός φρουρός;”.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απέρριψε τους ισχυρισμούς του. Αντέτεινε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι μια “ευρωπαϊκή και δημοκρατική αστυνομία” που λειτουργεί εντός των Συνταγματικών ορίων. Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστεύεται την αρμόδιες αρχές του κράτους και όχι την οργάνωση του Ρουβίκωνα.

ΤΗΕ ΤΟC