Γιώργος Κύρτσος: Αλεπού

Του Γ. Λακόπουλου

Ως τώρα, ο Κύρτσος ήταν απλώς βιτριολικός με τον Μητσοτάκη – καθώς έχει και κουλτούρα ανωτερότητας απέναντί του, σε προσωπικό επίπεδο. Ως επίσημος πολιτικός του αντίπαλος, επικεφαλής άλλου σχήματος, θα είναι καταστροφικός – με τη συγκρότηση της δημόσιας παρουσίας του.

«Και τώρα οι δυο μας Κυριάκο». Θα μπορούσε να είναι το μήνυμα του ευρωβουλευτή -της ΝΔ ως τώρα- Γιώργου Κύρτσου, όταν πληροφορήθηκε τη διαγραφή του.

Από καιρό, κάνει καθημερινά χαλκομανία τον Μητσοτάκη και την παρέα του Μεγάρου Μάξιμου. Με επιχειρήματα και παρατηρήσεις που δεν έχουν αντίλογο.

Ειδικά, αν βλέπει κανείς τις πολιτικές εξελίξεις από τη σκοπιά της κοινοτικής Ευρώπης.

Ο Κύρτσος ήταν ο πιο ενημερωμένος ευρωβουλευτής στην ομάδα της ΝΔ. Με την πιο αναγνωρισμένη δραστηριότητα στο Ευρωκοινοβούλιο – για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που ο Μητσοτάκης ανεχόταν να τον ταπεινώνει. Απλώς τον φοβάται.

Οι παρατηρητικοί πρόσεξαν ότι τη διαγραφή ανέλαβε ο γραμματέας του κόμματος, όχι ο ίδιος ο πρόεδρος.

Ο Κύρτσος είναι σαρξ εκ της σαρκός της ΝΔ και βέβαια στην πολιτική και στο κόμμα είναι παλιότερος του υιού Μητσοτάκη.

Όπως είναι και παλιότερος στα νταραβέρια με τους οικονομικούς παράγοντες και μιντιάρχες –κατά Καραμανλή «νταβατζηδες»- όχι μόνο του συντηρητικού χώρου.

Έπαιξε διαχρονικά ρόλο στα ενδοκομματικά και μπορεί να πει κανείς ότι είναι συναξαριστής της ΝΔ. Ξέρει ποια πέτρα να σηκώσει και τι θα βρει από κάτω.

Δούλεψε συστηματικά με τον Έβερτ, τον Σαμαρά, τους δυο Μητσοτάκηδες και έχει «μπακ-απ».

«Κατά περιόδους είχα συμμετοχή στις πολιτικές εξελίξεις, στα πλαίσια της ευρύτερης Κεντροδεξιάς» αναφέρει στο βιογραφικό του.

Ως πρώην κομματικός παράγων, δημοσιογράφος και εκδότης, παραμένει διακλαδωμένος και ως πολιτικός.

Με τη διαγραφή Κύρτσου, ο Μητσοτάκης έκανε το μοιραίο λάθος: έβαλε την υπογραφή του στην ιδρυτική πράξη ενός νέου κόμματος, στο μαλακό υπογάστριο της ΝΔ.

Κατά κάποιο τρόπο, θα ξαναδούμε το πείραμα με τον ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη, που στήθηκε για να αποδυναμώσει τον Κώστα Καραμανλή και εν μέρει τα κατάφερε.

Με τον Μητσοτάκη είναι ευκολότερο, για κάποιον που τον ξέρει καλά.

Ως τώρα ο Κύρτσος ήταν απλώς βιτριολικός μαζί του, – καθώς έχει και κουλτούρα ανωτερότητας απέναντί του, σε προσωπικό επίπεδο.

Ως επίσημος πολιτικός του αντίπαλος, επικεφαλής άλλου σχήματος, θα είναι καταστροφικός- με τη συγκρότηση της δημόσιας παρουσίας του.

Η πολιτική περσόνα του Κύρτσου -που εκτός της μαθητείας του στην ΚΝΕ και τους κατά καιρούς ρόλους του στη ΝΔ πέρασε και από τον ΛΑΟΣ- μπορεί να ανοίξει μια αντιμητσοτακική βεντάγια.

Να συσπειρώσει όσους βρίσκονται ήδη εκτός κόμματος λόγω Μητσοτάκη, αλλά και τις φυγόκεντρες δυνάμεις που δεν αντέχουν την «οικογένεια».

Εντός της ΝΔ, αν το παιχνίδι των δυο ανδρών ήταν ως τώρα το ποντίκι με τη γάτα, πλέον μετατρέπεταισε αλεπού με το αλεπουδάκι…

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR