Γιώργος Παπανδρέου: Αναμονές

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Διασύρθηκε από τον Ανδρουλάκη, αλλά, εν όψει των εθνικών εκλογών η δυναστεία βρίσκεται σε αναμονή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν σκόπευε να τον προτείνει εκ νέου για την προεδρία της- περιθωριακής- Σοσιαλιστικής Διεθνούς και την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος αποχώρησε και στρέφεται στα εσωτερικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε δήλωση γι’ αυτό που έπρεπε να έχει την πρόνοια να μην μιλάει: το Μνημόνιο. Για την ακρίβεια σχολίασε την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία.

Τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ, «που με τις επιλογές της διακυβέρνησής του μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο».

Να μιλάει ο Πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα σε διεθνή οικονομικό έλεγχο, για τον Πρωθυπουργό που την έβγαλε, είναι κάπως.

Καταλογίζει στον Τσίπρα «ανεύθυνη πολιτική που διοργάνωνε συγκεντρώσεις αγανακτισμένων στις πλατείες μαζί με τη ΝΔ, που παραλίγο να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».

Μπερδεύει τις πλατείες και… δεν διαβάζει και Βενιζέλο: στο τελευταίο βιβλίο του, επικυρώνει ότι πραγματικό θέμα εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, δεν ετέθη επί Τσίπρα, αλλά επί των ημερών του: το πρότεινε ο Σόιμπλε!

Άλλοι επιχειρούν να χρεώσουν τον Τσίπρα τον «κίνδυνο της εξόδου» με το Δημοψήφισμα. Αλλά για τον Παπανδρέου, στο σπίτι του κρεμασμένου από Δημοψήφισμα δεν μιλάνε για τα Δημοψηφίσματα των άλλων.

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ στην έξοδο από την εποπτεία, χώρεσε και τον Καραμανλή! Επειδή «δεν έβαλε πλάτη ως αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να επενδύει στο λαϊκισμό».

Έχει δίκιο, αν εννοεί την πλάτη που έβαλε ο ίδιος όταν ο Καραμανλής του ζήτησε – σε τετ α τετ- να «βάλει πλάτη» στο ασφαλιστικό, αλλά τον έγραψε:

Θα το έλυνε με το «δικό του σχέδιο», μαζί με την ανάκτηση του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής και άλλες θεάρεστες πολιτικές. Λεφτά υπήρχαν.

Περασμένα, ξεχασμένα – με την έννοια ότι αυτά πλέον ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ιστορίας. Στην οποία ο γιος και διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, μάλλον δεν έχει εξασφαλίσει και πολύ τιμητική θέση.

-Πήρε αποφάσεις για τις οποίες δεν είχε λαϊκή εντολή, έφυγε ταπεινωτικά από την Πρωθυπουργία χωρίς να έχει χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή και διέσπασε το κόμμα του πατέρα του, που τον έκανε πρόεδρο και Πρωθυπουργό- για να τιμωρήσει τον… Βενιζέλο!

Υπήρξε αποσυνάγωγος το 2015, επέστρεψε στη Βουλή με «ντιλ» που έκανε με την έτερη κληρονόμο, που τον διόρισε στην Αχαΐα και παρόλα αυτά το 2021 επιχείρησε να ξαναγίνει… πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Διασύρθηκε από τον Ανδρουλάκη, αλλά, εν όψει των εθνικών εκλογών η δυναστεία βρίσκεται σε αναμονή.

Ο ένας αδελφός για να πάρει τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι δυνατόν ο άλλος να προσδοκά ότι μπορεί να πάρει και τη θέση του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR