Γονατιστός στο χιόνι

Του Τάκη Ψαρίδη

Το άτομο αυτό που διασχίζει το χιόνι στα γόνατα υποκρίνεται τον ρεπόρτερ για να δείξει το ύψος του χιονιού και τις «πρωτόγνωρες» συνθήκες. Διότι έτσι είπε ο πρωθυπουργός της χώρας πίνοντας «ανέμελα» τον καφέ του στο Κολωνάκι. Οι συνθήκες είναι «πρωτόγνωρες»!

Την ίδια στιγμή ο κος Χρυσοχοΐδης κόμπαζε ότι έκλεισε την Εθνική οδό ακόμα και όταν το οδόστρωμα ήταν καθαρό. Και ενώ οι φορτηγατζήδες απ τις χώρες της Ευρώπης, όπου το χιόνι είναι καθημερινό, πέρασαν κάμπους και βουνά με τους δρόμους ανοιχτούς, στην χώρα των «αρίστων» απαγορεύτηκε η διέλευση στην Εθνική οδό και αποκλείστηκαν απροειδοποίητα, διότι μόνο έτσι το μητσοτακικό επιτελικό κράτος αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα, ακόμα και την κακοκαιρία. Με απαγορεύσεις και αστυνομοκρατία.

Όμως αυτή τη φορά η σφαλιάρα έπεσε από έναν κατ εξοχήν νεοφιλελεύθερο πολιτικό τον Στέφανο Μάνο, ο οποίος καταγγέλλει την «γενική διάλυση» του μητσοτακικού επιτελικού κράτους. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Εκάλη όπου ζει ο κος Μάνος. Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες είναι χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πέθαναν τρείς άνθρωποι για μια κακοκαιρία που το επιτελικό κράτος περίμενε εδώ και μέρες.

Και θα αναρωτηθεί κανείς. Μα νεοφιλελεύθερος εναντίον νεοφιλελεύθερου; Ναι διότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ο Στέφανος Μάνος είναι μεν νεοφιλελεύθερος και αυτός, πλην όμως είναι ένας έντιμος άνθρωπος, όσο και αν η ίδια η φύση του νεοφιλελευθερισμού είναι απάνθρωπη.

Αντιθέτως ο μητσοτακικός νεοφιλελευθερισμός αποδεικνύεται καθημερινά πως δεν είναι μόνο «ανέμελος», ανάλγητος κοινωνικά και ασυναίσθητος, αλλά και παντελώς ανέντιμος! Καθημερινή απόδειξη η διακυβέρνηση της χώρας καθαρά επικοινωνιακά, εξαπατώντας τους πολίτες διά μέσου της πρόθυμης και «πετσωμένης» «δημοσιογραφίας», με μοναδικό «επιχείρημα» την απαξίωση των πολιτικών αντιπάλων, τα ψέματα και την ασύστολη προπαγάνδα.

Δεν είναι λοιπόν «πρωτόγνωρες οι καιρικές συνθήκες στην χώρα των «αρίστων». Πρωτόγνωρη στα μεταπολιτευτικά χρονικά είναι η προπαγάνδα που πολλές φορές ξεπερνάει ακόμα και την πιο καλπάζουσα γελοιότητα, όπως αυτή του «δημοσιογράφου» που διασχίζει το χιόνι γονατιστός για να δοξάσει τον «Μωυσή» του.-