Γ. Κατρούγκαλος: Επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο μέχρι το καλοκαίρι

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο είναι ειλημμένη απόφαση και θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι. Χρειάζεται ειδικός νόμος, όχι απλώς προεδρικό διάταγμα» είπε ο αναπληρωτής -και πια- υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ρ/σ Νews24/7. «Η ενεργοποίηση των ΜΟΕ που έχουν συμφωνηθεί και δεν εφαρμόζονται στο Αιγαίο συμφωνήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας» σημείωσε,

«Το επόμενο διάστημα θα συναντηθούν τα υπηρεσιακά κλιμάκια των δύο χωρών για να συζητήσουν ακριβώς αυτό. Οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο είναι το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας» σημείωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως «η επόμενη Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται τελικά με 151».

Όπως εξήγησε, «η πρόταση που ψηφίστηκε είναι στην κατεύθυνση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό εφόσον δεν είναι εφικτή η εκλογή του από τη Βουλή, αυτό ψήφισε η ΝΔ. Εχουμε απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου και της Ολομέλειας του ΣτΕ που υποστηρίζουν αυτά που λέμε εμείς, ότι η κατεύθυνση της παρούσας Βουλής είναι δεσμευτική για την επόμενη. Δεν πιστεύω ότι καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα κάνει κάτι αντισυνταγματικό».

Σχετικά με την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, είπε ότι «δεν θέλω να πιστέψω ότι έχουν κάνει κρυφές συμφωνίες για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά με τη στάση τους μας οδηγούν σε αυτή τη σκέψη».