Γ. Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης αποφασίζει μόνος του πώς θα καλύψει τα ίχνη

 «Γνωστός δημοσιογράφος με ενημέρωσε ότι ακούγεται πως παρακολουθείται το κινητό μου. Το θεωρώ πιθανό» δήλωσε ο ο ευρωβουλευτής ο οποίος έχει τεθεί με απόφαση του πρωθυπουργού εκτός ΝΔ.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ερευνά την κυπριακή διαδρομή της εταιρείας Intellexa και του Ισραηλινού ιδρυτή της ενώ η Ολλανδή Ευρωβουλευτής Σόφι ιν τ’ Βέλτ αναφέρθηκε σε «παραλείψεις ελληνικών αρχών σε σχέση με τις εταιρείες Intellexa-Cytrox».

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής με ανάρτησή της ζήτησε να συμμετάσχει και η Europol στις έρευνες για τις υποκλοπές μέσω του λογισμικού Predator και καταλόγισε στις ελληνικές αρχές ότι έχουν επιδείξει ολιγωρία για τον έλεγχο των server όπου θα μπορούσαν να βρεθούν ίχνη των παρακολουθήσεων. 

 Ο κ. Κύρτσος εξαπέλυσε, όμως, και νέα προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για την ελεύθερη πτώση της Ελλάδας στους δείκτες Ελευθερίας τους Τύπου και για γενικευμένη οικογενειοκρατία.

«Η πορεία Μητσοτάκη στον αυταρχισμό. Αδιαφανής υπερκυβέρνηση Μαξίμου. Αλλαγή νόμων για δημόσια TV, ΕΥΠ. Συγγενείς και λομπίστες. Αλλεργία σε διάλογο, κριτική. Ταύτιση με συμφέροντα σε βάρος δημόσιου συμφέροντος. Περιορισμός ελευθερίας των ΜΜΕ. Ανάπτυξη κοριών. Εγκλημα εκ προμελέτης».

«Ο Μητσοτάκης πιάστηκε να έχει αναπτύξει σύστημα κοριών, σε βαθμό παράνοιας, (La Republica)» τόνισε επίσης ο κ. Κύρτσος και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «αποφασίζει μόνος του πώς θα καλύψει τα ίχνη». Επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει επιτρέψει κανένα ρόλο για την διερεύνηση των υποκλοπών στη Βουλή, τα κόμματα , τις ανεξάρτητες αρχές και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.