Γ. Σωτηρέλης: “Ο κ. Ντογιάκος δεν δικαιούται να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο σε Τύπο”

Σκληρή επίθεση κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και της προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί ο τελευταίος σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, μιλώντας στο Κontra Channel τη Δευτέρα.

«Δεν δικαιούται ο κύριος Ντογιάκος από την στιγμή που δεν υπάρχουν αδικήματα, να προβαίνει σε λογική προληπτικού ελέγχου τόσο στην περίπτωση του Τύπου όσο και στην περίπτωση της ΑΔΑΕ που δεν την αγγίζει ο νέος κυβερνητικός νόμος», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σωτηρέλης.

«Τον κ. Ντογιάκο μόνο αυτές οι εφημερίδες τον ενοχλούν;», αναρωτήθηκε ο κ. Σωτηρέλης αναφερόμενος στις απειλές του κ. Ντογιάκου για εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους κατά συγκεκριμένων ΜΜΕ, εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ που του ασκούν κριτική..

«Εδώ υπάρχει μιντιακό σύστημα που καθορίζεται από τη διαπλοκή, ελέγχεται σχεδόν πλήρως. Έχει επιβληθεί πλήρης μονοφωνία στη ραδιοτηλεόραση, με ελάχιστες εξαιρέσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Στο ζήτημα των υποκλοπών, επιβλήθηκε ο νόμος της σιωπής.».

«Υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το πρόβλημα ενημέρωσης είναι πρόβλημα Δημοκρατίας. Η ερευνητική δημοσιογραφία έσωσε την τιμή του Τύπου, κυριολεκτικά» τόνισε ο κ. Σωτηρέλης και κατέληξε λέγοντας:

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν δικαιούται να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο, κατά την άποψή μου. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι ρόλος κατασταλτικού ελέγχου. Αυτό ισχύει και για τον Τύπο και για την ΑΔΑΕ. Δικαιούται η Δικαιοσύνη να ελέγχει, αλλά εκ των υστέρων. Όταν υπάρχουν αδικήματα. Δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τον Τύπο με αυτό τον απειλητικό τρόπο, του “προληπτικού ελέγχου”. Απευθύνεται με τέτοιο τρόπο που προκαλεί έντονο προβληματισμό για το πώς λειτουργεί σήμερα η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Και ιδίως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».