“Δεν θέλω να μάθω να ψαρεύω. Δώσε μου ψάρια. Τώρα!”

 

Του Γιώργου Μαρκάκη

«Δεν θέλω να μου δώσεις ψάρια. Θέλω να μου μάθεις να ψαρεύω”ΟΚ ! Και πώς το λέει σήμερα η ελληνική πραγματικότητα μας; “Δεν θέλω να μάθω να ψαρεύω. Θέλω εδώ και τώρα ψάρια. Και φρούτα και λαχανικά”.

Έτσι, λοιπόν. Αφού η πολιτική ορολογία δεν φτουράει για να κατανοήσουν κάποιοι κλούβιοι πολιτικοί μας τι γίνεται, εε, τότε ας παίξουμε μπάλα.

Στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ λένε πως αν δεν έχεις παραγωγή μπροστά τότε τουλάχιστον ξεκινάς να φτιάξεις την άμυνα σου και μετά βλέπεις πως μπορείς κουτσά στραβά να κάνεις κάτι για να σκοράρεις. Αν η άμυνα σου είναι τρυπητήρι τότε δεν κάνεις τίποτα.

Θα ήταν ευχής έργο να κατανοήσουν τόσο οι κυβερνητικοί όσο και οι αντιπολιτευόμενοι, τις διδαχές των δύο Γερμανών αλλά και το παράδειγμα της Πορτογαλίας! Αυτό έκανε ο Ρεχάγκελ αυτό έκανε και ο συμπατριώτης του και σημερινός εκλέκτορας μας και αυτό έκανε και ο συμπαθής και ολιγόλογος Πορτογάλος  Σάντος.

Έστω με ακόμα με αυτά τα λίγα και την τακτική τους υπήρξαν κάποιες αναλαμπές. Όταν ο Πορτογάλος είχε στα χέρια παραγωγικούς παίκτες όπως αυτούς που έχει δεκάδες η χώρα του,  μας το έδειξε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια !

Όταν δεν υπάρχουν στη μεσαία γραμμή και στην ραχοκοκαλιά της ομάδας μας παίκτες με ικανό παραπλήσιο ταλέντο με αυτών των ευρωπαϊκών αντιπάλων μας να κάνουν παιχνίδι τότε θωρακίζεις την άμυνα σου. Θωρακίζεις και φτιάχνεις τα μετόπισθεν σου.

Όλοι σχεδόν οι πετυχημένοι οι Έλληνες προπονητές μπάσκετ που γνωρίζουν πως να παίξουν οι ομάδες του μας, έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό και εμείς εισάγουμε ξένους για να έχουν οι πρόεδροι στις ομάδες ικανή δικαιολογία για να μπαλώσει την γύμνια τους.

“Χαμένοι στην μετάφραση”, τάχα μου !

Άντε πάλι αλλαγή προπονητή! Αμ, δεν βάζουν αυτοί τα γκολ απ’ το πάγκο, ρε παλικάρια, αν δεν υπάρχει ομάδα.

Ποδόσφαιρο και μπάσκετ μας το δείχνουν περίτρανα και ανάγλυφα. Όταν κόπηκαν τα λεφτά σταμάτησαν να έρχονται πρώτα οι ξένοι παίκτες στα μέρη μας και ταυτόχρονα και οι λίγες παροδικές επιτυχίες μας. Ζούσαμε και ήμασταν πετυχημένοι και εκεί με δανεικά αφού ακόμα και λίγα τα ταλέντα μας φεύγουν στο εξωτερικό. Εκεί δηλαδή που υπάρχει χρήμα, ακόμα.

Το ίδιο λένε και αυτοί που βαρέθηκαν να μας βλέπουν να δανειζόμαστε χρήματα συνέχεια, χρήματα που χύνονται άσκοπα στην άμμο. Το λιγοστό νερό μόνιμα δεν φτάνει στην άνυδρη γη μας. Κάντε αλλαγές και  μεταρρυθμίσεις, καλύψτε τις τρύπες σας, κλαδέψτε τώρα το υπέρογκο Δημόσιο τομέας σας και σας δανείζουμε μετά…

Η λεζάντα βέβαια γράφει “Νεκρή γη” και οι φυλλάδες μας συνεχίζουν “ τελειώστε την διαπραγμάτευση”  με τον νερουλά να μας φέρει  το θαυματουργό νερό του Καματερού.

Υ.Γ.: …Αν η άμυνα μας λειτουργήσει 110% …όπου 20% από αυτό το υπερ-φουσκωμένο ποσοστό είναι η τύχη και άλλα 30% η δύναμη των ηρώων μας του ’21,- τότε θα είναι θαύμα να γυρίσει η Εθνική μας με λιγότερο από 3 γκολ στην πλάτη από τις Βρυξέλλες στο ματς της Εθνικής μας εορτής γα τα προκριματικά του Μουντιάλ…