Δεύτερη λίστα από το Documento: O κοριός άκουγε υπουργούς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγκλονιστική είναι η δεύτερη λίστα των παρακολουθήσεων που προαναγγέλει για αύριο Κυριακή το Documento καθώς “καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργούσε ως καθεστώς και όπως όλα τα καθεστώτα παρακολουθούσε πρωτίστως τους δικούς του”.

“Ποιοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί – «μόνιμοι κάτοικοι» του Μαξίμου και ποια ανώτατα στελέχη της ΕΥΠ ήταν στο στόχαστρο.

Γιατί φίλοι, επιχειρηματίες μέχρι και… φίλες της Μαρέβας βρισκόντουσαν κάτω από την αυστηρή εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιπλέον, στην πολύ ενδιαφέρουσα νέα λίστα παρακολουθήσεων καταγράφεται πρόσωπο που σχετίζεται άμεσα με τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και ένας… Μητροπολίτης με ισχυρούς δεσμούς με το Πατριαρχείο.

Γιατί όπως ξεκαθαρίζει ο Κώστας Βαξεβάνης:

«Η λίστα που δημοσιεύουμε σήμερα (έχοντας πολλά στοιχεία που την επιβεβαιώνουν στη διάθεσή μας), αποδεικνύει αυτό που υπήρχε ως υποψία. Το δίχτυ των συνακροάσεων, ήταν ουσιαστικά το δίκτυ προστασίας του καθεστώτος. Σε τη παρακολούθηση ήταν “περιοχές” και πρόσωπα του Μαξίμου , ενώ ο κοριός άκουγε  έμμεσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η διαστροφική πολιτικά και επικίνδυνη θεσμικά πρακτική με τον αδιαμφισβήτητο πλέον εντολέα, δεν άφηνε έξω από το πεδίο ενδιαφέροντος τα προσωπικά θέματα, τα οποία απ ό,τι φαίνεται- έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται τα βαθιά λαρύγγια του Mitsotakis_gate-, χρησιμοποιούνταν για προσωπικούς εκβιασμούς και χειραγώγηση των άτακτων υπουργών».