Δημοκρατική επιταγή η έρευνα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στην Κύπρο

Δή΄λωση του Γιαννάκη Ομήρου

Τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτονται στην Ελλάδα για παρακολουθήσεις – τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών και δημοσιογράφων, είναι προφανές ότι  συνδέονται με την Κύπρο. 

Το κατασκοπευτικό βαν, που εντοπίστηκε πριν μερικά χρόνια στην Κύπρο να εμπλέκεται σε ενέργειες διάθεσης λογισμικών τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και πώληση συναφών υπηρεσιών σε ιδιώτες ή και στο κράτος, αποδεικνύεται ότι υπήρξε ο «πρόδρομος» όλων όσων αποκαλύφθηκαν στην Ελλάδα.

Η Εταιρεία «Intellexa» δραστηριοποιείται μεν στην Ελλάδα στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αλλά έχει την έδρα της στην Κύπρο.

Η Κυβέρνηση, η Νομική Υπηρεσία, ο πολιτικός κόσμος έχουν άμεσο και επείγον καθήκον να κινηθούν για την πλήρη διερεύνηση όσων δυστυχώς έχουν συγκαλυφθεί και αποσιωπηθεί όταν εντοπίστηκε η εγκληματική δραστηριότητα παραβίασης του Συντάγματος και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κυπρίων – Ευρωπαίων πολιτών.

Ο διορισμός ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών γι’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο αποτελεί μονόδρομο.

Σημ: Η ακατανόητη και αναιτιολόγητη αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον των εμπλεκομένων στην υπόθεση στην Κύπρο αποτελεί πρόσθετο λόγο για τη πλήρη διαλεύκανση της.