Δημοσκόπηση Alco: Το 56% δεν είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Στις 13,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ: 37,4%, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 23,8%, ΚΙΝΑΛ: 5,9%, ΚΚΕ: 5,6%, Ελληνική Λύση: 4,2%, ΜέΡΑ25: 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας: 1,4%.

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 43%, το “κανένας” 29%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 23%.

Οι περισσότεροι πολίτες εμφανίζουν «κόπωση» με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το 51% να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες εκφράζουν ικανοποίηση για την κυβέρνηση σε σχέση με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, με το 55% να δηλώνει ικανοποιημένο και το 35% μη ικανοποιημένο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, το 64% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση επηρεάζει άμεσα τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών, με την εταιρεία να τονίζει ότι η έρευνα διεξήχθη πριν από τη διαρροή μέρους των πρακτικών της επιτροπής που αναδεικνύουν το ίδιο ζήτημα.

Παράλληλα, το 51% των ερωτηθέντων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, έναντι του 40% που εξέφρασε θετική άποψη. Επίσης, από τη δημοσκόπηση έγινε φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να απαντά πως επιθυμεί το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα (62%), έναντι του 29% που άπαντησε αρνητικά.

Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Alco και στο θέμα της κυβερνητικής διαχείρισης στους τομείς της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ασφάλειας. Το 56% δεν είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα αυτό, ενώ το 36% θεωρεί ότι η κατάσταση έχει χειροτερεύσει σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.

Αντίθετα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε θετικά όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, με το 55% να δηλώνει την ικανοποίησή του, έναντι ποσοστού 35% που συγκέντρωσαν οι αρνητικές απόψεις.