Δουλειά δεν είχε ο διάολος… 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Δεν μας έφτανε ο υπουργός … Βακάκης, αποκτήσαμε και …  σύμβουλο Βουλής, τον κατά κόσμο Λιάπη Ιωάννη, γνωστό στους χριστιανικούς κύκλους με το ψευδώνυμο Ιερώνυμος Β΄.  Γνωστή η έφεσή του για άσκηση πολιτικής, μια και ο σύγχρονος χριστιανισμός είναι πολιτική και μάλιστα με έντονη παρουσία και δύναμη, που αντλείται από το … καθοδηγούμενο ποίμνιό του. Μετά από γεύμα που είχε παραθέσει στους δεξιούς πολιτικούς για την εορτή του και μάλιστα σε καιρό πανδημίας, στο πλαίσιο του know as better, κρίνει πως ήρθε η ώρα να επιδείξει τις πολιτικές αρετές του. Αντιληφθείς πως οι συνθήκες είναι η πλέον κατάλληλες, λόγο της δεξιάς και ακροδεξιάς αναπτυσσόμενης τάσης, προωθεί την εκκλησία στον επίσημο ρόλο της, που χρόνια τώρα προβάρει. Οι υπηρεσίες του μπροστάρη από τον άμβωνα, μέσω ακροδεξιών πύρινων αλαλαγμών, έφθασε η στιγμή να ανταμειφθούν παντοιοτρόπως.

Η πρότασή του “Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό Κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική”, καταδεικνύει την πολιτική σκοπιμότητα και θρασύτητα, χωρίς να έχει την οποιονδήποτε αρμοδιότητα, ως εκπρόσωπος της χριστιανικής δήθεν, εκκλησίας. Δεν ξεπέρασε για πρώτη φορά ασφαλώς, τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα της πίστης του, παρά εκφράζει ως μη όφειλε πολιτικές επιθυμίες, καταχρηστικώς. Εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας, ήδη κατευθυνόμενους βουλευτές, σε τυχόν χρέωση ενάντιας ψήφου προς τα συμφέροντα και θέσεις της εκκλησίας. Επικαλείται υποκριτικά, ο αθεόφοβος, την ελευθερία της Δημοκρατίας. Ο … χριστιανισμός ασκεί ψυχολογική βία, με τον προσδιορισμό “Καλό θα ήταν”. Μετανοείτε, άλλως θα υποστείτε ιερό τραμπουκισμό ή χριστιανικό bullying. “Με αυτόν τον τρόπο και την δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο”, συμπληρώνει ως εθνοπατέρας.

Όψιμε δημοκράτη παπά, που η χώρα σου σφύζει ελευθερίας απόψεων, δεν έχεις ψελλίσει μισή, τόση δα κουβέντα για την εν  ψυχρώ δολοφονία στα Τέμπη, για τον αμετανόητο υπαίτιο υπουργό. Ούτε για την γενοκτονία των Παλαιστινίων διαμαρτυρήθηκες, μηδέ για την δολοφονία επτακοσίων και πλέον στα ανοιχτά της Πύλου, πνιγμένων μεταναστών και προσφύγων, είπες κάτι, μα όλο το μένος σου εξαντλείται στο μίσος κατά ομόφυλων ζευγαριών, “ιεροκήρυκα” της  … αγάπης ανθρώπου προς άνθρωπο. Τα κατά δικά σας ανομήματα, παραμένουν καλά κρυμμένα κάτω από τα ράσα και την υποκρισία. 

Δουλειά δεν είχε ο διάολος … και ασχολούταν με την δημοκρατία σας και την ακροδεξιά πολιτική σας κύριε Λιάπη, βοήθειά σας. Νισάφι πια παπά, που δήλωσες πως θα παρακολουθήσεις με ενδιαφέρον την ψηφοφορία. Και Α και ΟΥ αλi του χριστιανού …