Τρεις γελοιότητες: από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Γελοιότητα πρώτη. Η εικόνα στο αεροδρόμιο δείχνει τον Πρωθυπουργό στο τερέν, κάτι να περίμενε. Αν ήταν κάποιος επίσημος ξένος θα ήταν φυσιολογικό.

Αλλά δεν ήταν. Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης δεν περίμενε κάποιο πρόσωπο, αλλά κάποια …αντικείμενα. Για τη ακρίβεια τις 13,5 εκατ. μάσκες που  χάρισε το Ίδρυμα Ωνάση.

Το ίδρυμα καλά έκανε. Ήταν μια ακόμη αποκάλυψη τη γύμνιας στην οποία καταδίκασε το ΕΣΥ η κυβέρνηση.

Αλλά ο πρωθυπουργός τι ζητούσε στη…υποδοχή του υλικού; Δεν μπορούσε να ευχαριστήσει  με μια δήλωση του τους δωρητές; Όλα για την επικοινωνία.

Γελοιότητα δεύτερη:  Σε μια διαδικτυακή συζήτηση μετέχουν δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο  βουλευτής Νίκος Παππάς και ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης. Και διαβάζουμε:

“Το βίντεο ανάρτησε η Ομάδα Αλήθειας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας: «Συζητώντας δημόσια ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με έναν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στην παρούσα φάση λείπει ο Τσίπρας. Αν κυβερνούσε θα τα είχε κάνει πολύ καλύτερα”.

Δυο βουλευτές του Τσίπρα λένε ότι… λείπει ο Τσίπρας. Όταν χάνεται το μέτρο…

Γελοιότητα τρίτη:  Είπε ο Μητσοτάκης να δώσουν οι οι υπουργοί μισό “μισθό” για την επιδημία. Δεν ξέρουμε πόσοι το έκαναν. Κάποιοι  όμως έδωσαν στη δημοσιότητα τα παραστατικά. Και μας κούφαναν. Πρώτα γιατί το έκαναν. Και μετά για όσα αναφέρονται.

Ο Α. Σκέρτσος είναι υφυπουργός. Και κατέθεσε ως μισθό μισθό: 3265 ευρώ.

Ο Γεωργιάδης είναι υπουργός: και  κατέθεσε 2.462,87. Ακριβώς.

Παίρνουν οι υφυπουργοί περισσότερα από τους υπουργούς ή κάποιος κάνει ζαβολιά;

ΥΓ. Υπάρχει και μια τέταρτη γελοιότητα: οι τράπεζες στις οποίες κατατίθενται τα λεφτά των βουλευτών, παρακρατούν προμήθεια.