Δυο φτερά να πετάξω!

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Κρίση! Περνάω κρίση! Δεν αντέχω τόση ανοησία σε χονδρική πώληση, αδυνατώ να την καταναλώσω. Έκλεισε και το μαγαζάκι της γειτονιάς με την λιανική πώληση της ανοησίας, που ήταν μια κάποια λύση. Δεν ανέχομαι τον “εμβολιασμένο με βλακεία” συμπολίτη μου, δίπλα μου, εμπρός μου, επάνω μου.

Ποιος είπε πως δεν μεταδίδεται όταν την έχει σε τόσο μεγάλη δόση ο ξενιστής; Κοίτα προς επιβεβαίωση τους επιστήμονες, που “κόλλησαν” ανοησία περιφερόμενοι από κανάλι σε κανάλι, χωρίς προστασία εγκεφάλου! Άκου προσεχτικά τι ξεστομίζουν και πως μεταδίδουν την βλακεία…επιστημονικά!

Έφτασαν σε τέτοιο επίπεδο εξευτελιστικής επιστημονικής βλακείας, που θα απαντούν μόνο όταν και αν ερωτώνται, από τους αμόλυντους πολιτικούς! Αυτοί προσποιούνται τους βλάκες, για να έχουν το άλλοθι των αλληλοσυγκρουόμενων διαγγελμάτων, μεταξύ “άγριων μελισσών” και “σασμού”. Να “πειράζουν” τα νούμερα των θυμάτων σαν σε χρηματιστήριο!

Σαν μεθυσμένοι από διάβολο θεοί, να εξουσιάζουν τάχα, μετοχές ζωής και θανάτου σε πρωτόγονους ιθαγενείς. Από πού και ως πού θα επιλέγουν αυτοί οι ανόητοι πολυτελή νοσηλεία; Κάθε τόσο είχα σαν διέξοδο, μετά τα χειροκροτήματα από το μπαλκόνι, να “πέφτω” από τα συννεφάκια μου! Έκανα αλόγιστη χρήση όμως και μου τελείωσαν. Τώρα, αν πέσω από το μπαλκόνι, μπορεί να μείνω και βλάκας, εθελοντής βλάκας.

Όχι, δεν θα τους κάνω την χάρη! Θα κατασκευάσω δυο φτερά να πετάξω! Να πετάξω πάνω από την ομίχλη της ανοησίας. Να πετάξω πάνω από την “επιστημονική” δήλωση, πως δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν κορωνοϊό, μόνο βλακεία! Γι’ αυτό σου λέω, δεν με παίρνει για άλλη δόση, θα κολλήσω! Θα φτιάξω τα φτερά μου από σελίδες βιβλίων και νότες τραγουδιών! Θα τα σμίξω έτσι που είναι ελαφριά και θα πετάξω ψηλά όσο αντέξω!

Διαβάζοντας και τραγουδώντας την ζωή. Θα πετάξω στην χαρά, σαν παραμύθι που θα διαβάζουν τα μικρά παιδιά πριν κοιμηθούν. Θα πετάξω μακριά από την βλακεία κι’ ας χαθώ!