Δύο μονόλογοι του Αλέξη Σταμάτη στο Θεάτρο της οδού Κεφαλληνίας

Δύο μονόλογοι του Αλέξη Σταμάτη – «Η Τελευταία Μάρθα» και τα  «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο» θα ανέβουν στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας από τις 22 Οκτωβρίου υπό τον τίτλο «Κόσμος/Γωνία». Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάτσει ο ΑρηςΤρουπάκης και θα πρωταγωνιστήσουν ο Νίκος Αλεξίου και ο Νίκος Αρβανίτης αντίστοιχα.

Η υπόθεση του έργου: Ο Σάκης και ο Φώτης είναι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που τους ενώνουν όμως πολλά. Το κύριο είναι η μοναξιά και ο εγκλεισμός. Και οι δυο ζουν μόνοι στο μικρό σπίτι-φωλιά τους όπου ταΐζουν τις φαντασιώσεις και τις μνήμες τους. Ο μεν Σάκης («Η Τελευταία Μάρθα»), με ονειροφαντασίες που προβάλλει στον απέναντι ψιλικατζή ο δε Φώτης («Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο»), πλαισιωμένος από κασέτες που καταγράφουν όλο του το  παρελθόν, ‘’κλέβει’’ το νεότερο εαυτό του για να δημιουργήσει ένα έργο. Δύο χαρακτήρες που ολισθαίνουν στο δίπολο φαντασία-πραγματικότητα και από τα σπαράγματα της μνήμης- κατασκευασμένης η μη- δημιουργούν πραγματικές συνθήκες σ έναν ενεστώτα που καίει.

Συντελεστές:  Κόσμος/Γωνία

Μονόλογος ‘’Η Τελευταία Μάρθα’’. Κείμενο: Αλέξης Σταμάτης. Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης. Ερμηνεία: Νίκος Αλεξίου

Μονόλογος «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο’’. Κείμενο: Αλέξης Σταμάτης. Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης. Ερμηνεία: Νίκος Αρβανίτης

Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου 2018. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Τα έργα θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Σοκόλη

ΑΠΟ ΤΟ SPIRTO.NET