Δύο νέα πολιτικά πρόσωπα στο μικροσκόπιο για τα σκάνδαλα σε Υγεία και Novartis

Ένας ήδη εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της Novartis υπουργός Υγείας αλλά και δύο ακόμη πολιτικά πρόσωπα που πρώτη φορά εντοπίζονται από την Δικαιοσύνη, αναφέρονται στο τμήμα του πορίσματος Παπασπύρου που η εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε στην Βουλή και πλέον αναμένεται να συζητηθεί και να επιστραφεί στην κ. Τουλουπάκη για περαιτέρω διερεύνηση, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Όπως είπε η κ. Παπαδάκου, την Τρίτη πήρε τον δρόμο για την Βουλή ένα μέρος του πορίσματος της κ. Παπασπύρου για την Novartis που έχει σχέση με τις καταγγελίες Πολάκη και Αχτσιόγλου για τα 241 εκατ. ευρώ του rebate που δεν επέστρεψαν οι φαρμακευτικές στο Δημόσιο. Εκεί, αναφέρονται τρία πολιτικά πρόσωπα, το ένα «παλιό» (καθώς αναφέρεται και στο έγγραφο της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την Novartis), τα άλλα δύο νέα πρόσωπα. Οι προαναφερθέντες φέρονται να μην αναζήτησαν και να μην πήραν πίσω αυτά που δικαιούτο το κράτος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο «γνωστός» στη Δικαιοσύνη εμπλεκόμενος είναι υπουργός Υγείας της περιόδου πριν το 2010.

Πλέον, αναμένεται τα παραπάνω να συζητηθούν και τα στοιχεία να επιστραφούν στην Δικαιοσύνη και την εισαγγελία Διαφθοράς για την περαιτέρω διερεύνηση. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι καλούνται σύντομα να καταθέσουν για την υπόθεση της Novartis και άλλα πρόσωπα από το περιβάλλον πολιτικών, που έπαιξαν ρόλο ταμία για πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο.