Αντώνης Τριφύλλης: Ένας καλός υποψήφιος ευρωβουλευτής σε λάθος κόμμα

Αν υπάρχει μια λίστα με πρόσωπα που θα όφειλε το ΠΑΣΟΚ να έχει στείλει από χρόνια στην Ευρωβουλή, στις πρώτες θέσεις μπαίνει το όνομα το Αντώνη Τριφύλλη. Με εμπειρία από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ταυτόχρονα θα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Αλλά ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Γ. Παπανδρέου, με τους οποίους είχε καλές σχέσεις, θέλησαν να το κάνουν. Μέχρι που το ΠΑΣΟΚ εξέπνευσε.

Μετά από αυτό δεν ξέρουμε ποιος έπεισε τον -συνταξιούχο πλέον- πρώην κοινοτικό παράγοντα να βάλει το όνομά του στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινάλ – αν και πολλοί υποψιάζονται ποιος ήταν. Πάντως δεν μπορεί να ήταν η Φώφη Γεννηματά με την οποία φωτογραφήθηκε για την ανακοίνωση.

Κάποιοι σκέφτονται ότι αν ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρωβουλή- έστω ως υποψήφιος -υπάρχει και το Ποτάμι με το οποίο ο ίδιος έχει στενή σχέση. Παρόλα αυτά προτίμησε το Κινάλ. Είναι η χειρότερη από τις επιλογές που είχε. Και από πλευράς πιθανότητας να εκλεγεί.

Προφανώς σύντομα θα το αντιληφθεί και ο ίδιος, όταν διαπιστώσει με ποιους είναι συνυποψήφιος και ποιες μεθοδεύσεις μηχανισμών θα φερθεί αντιμέτωπος.

Εν κατακλείδι ο Τριφύλλης είναι ένας καλός υποψήφιος ευρωβουλευτής με ένα κακό πολιτικό κόμμα. Ωστόσο παραμένει το σημαντικότερο όνομα στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και θα ήταν όφελος για τη χώρα η εκλογή του. Παρακολουθει τα πράγματα , είναι ενημερωμένος , ξέρει κόσμο ,μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώ. Όσοι επιμένουν να ψηφίσουν το Κινάλ στις 26 Μαΐου, τουλάχιστον ας στείλουν αυτόν  στο Στρασβούργο.