Ράνια Αντωνοπούλου: Δύσκολο να είσαι αριστερός, πλούσιος και επιδοτούμενος!

Του Νίκου Γαλάτη

“Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης της οποίας έκανε χρήση η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για επιδότηση ενοικίου”. Αυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  Ο υπουργός έκανε γνωστό επίσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”, ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την υπουργό, στην οποία και παρέπεμψε για περαιτέρω δηλώσεις.

Το θέμα ανέδειξε ο Νίκος Φελέκης στο Matrix γράφοντας:  “Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Πως είναι δυνατόν ένας υπουργός να παίρνει επίδομα ενοικίου;”. Το πιο εξοργιστικό ήταν ότι το κάνει η πιο πλούσια γυναίκα του υπουργικού συμβουλίου! Η υφυπουργός Εργασίας Αντωνοπούλου Ράνια, η οποία μαζί με το σύντροφό της υπουργό Οικονομίας Παπαδημητρίου έχουν περιουσία που ξεπερνά τα 3.800.000 δολάρια.

Για τρεις μέρες δεν υπήρξε αντίδραση, ώσπου όλος ο τύπος άρχισαν να βοούν.  «Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κ. Αντωνοπούλου είναι να επιστρέψει τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες» λέει πια η Νέα Δημοκρατία. “Η κυρία Υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί” συμπληρώνει το Κίνημα Αλλαγής.

Κι ο πρωθυπουργός …γνωμοδότησε. Δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης για επιδότηση ενοικίου. Μόνο που ο πρωθυπουργός δεν είναι για να “θεωρεί”.  Κυρίως γιατί …θ(ε)ωρείται κι αυτός. Ο Νίκος Φελέκης έγραφε στο άρθρο του να την πετάξει με τις …κλωτσιές.

«Προτίθεμαι να επιστρέψω τα χρήματα, παραμένω στη διάθεση του πρωθυπουργού. Να με κρίνετε για το έργο μου» θα πει τελικά η υπουργός- θυμίζοντας πως αυτό το κάνουν και βουλευτές- ενώ η ίδια δεν τόχε κάνει ως βουλευτής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Δεκέμβριο, η κ. Αντωνοπούλου είχε εισοδήματα 70.000 ευρώ ετησίως και ο σύζυγός της υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου 453.000 δολάρια. Η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας είχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και ο υπουργός Οικονομίας χαρτοφυλάκιο αξίας 2,7 εκατ. δολαρίων. Το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300τμ με 180τμ βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950τμ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80τμ.

Τελικά είναι που παίρνει- νόμιμα- το επίδομα ή που είναι πλούσια; To ηθικό και νόμιμο δίνει και παίρνει από το πρωί. Μοιραία στο πλάνο μπαίνει κι ο επιδοτούμενος σύζυγος, επίσης υπουργός. Μερικοί βλέπουν ένα ακόμα σκάνδαλο εδώ: ο πρωθυπουργός έχει στην κυβέρνηση ένα ζευγάρι, μέλη της ίδιας οικογένειας, πράγμα που έχει ξανακάνει, αλλά εκείνο το ζευγάρι δεν ήταν …πλούσιοι.

Η υπόθεση τελικά οδηγείται στο αν μπορείς να είσαι αριστερός και πλούσιος, αλλά …μάλλον μπορείς! Αν η κ. Αντωνοπούλου ήταν σε δεξιά κυβέρνηση θα ήταν μικρότερο το πρόβλημα; Mάλλον είναι δύσκολο νάσαι -τελικά- αριστερός πλούσιος και επιδοτούμενος -ως πλούσιος, όχι ως αριστερός- αυτό επιτρέπεται!

Μεσοπρόθεσμα το θέμα μεταφέρεται στους …επαγγελματίες αριστερούς. Κολλημένοι στα ραδιόφωνα περιμένουμε αν θα παραιτηθεί ή θα “παραιτηθεί” η κ. Αντωνοπούλου- που λογικά θα συμπαρασύρει και τον κ. Παπαδημητρίου- αφού μαζί “επιδοτούνται”. Και τι θα γίνει με τους άλλους πλούσιους επιδοτούμενους βουλευτές των άλλων κομμάτων;

Μάθαμε τουλάχιστο πόσο έκανε αυτό το περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς- του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή. Η τιμή του ήταν 23.000 ευρώ.