Είναι μόνο η ουρά!

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Η κυβέρνηση το “παλεύει” πέρα του διμήνου, και εξακολουθεί να το κάνει… υποσχόμενη πολλά, εξ ανάγκης πλέον, απολογούμενη σε οικονομικούς…. κύκλους! Αυτό ήταν το “εύκολο” και βατό κομμάτι. Ελεγχόμενο ας πούμε. Δυο, τρία ή και παραπάνω ονόματα προσφερόμενα για θυσία εξευμενισμού των “θεών”, θα αρκούσαν. Αλλά όπως πάντα στον μύθο υπάρχει δράκος!

Υπάρχει πολύ βαρύ θέμα, οικονομικό, που πρέπει να “πνιγεί”, γιατί αν “σκάσει” στην δημοσιότητα δεν υπάρχει τρόπος και δρόμος… διαφυγής. Καθώς υπάρχει εμπλοκή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επίκαιρα είχε προειδοποιήσει για κίνδυνο δημοσιοποίησης παράνομων ενεργειών, οικονομικών κέντρων, τόσο εκβιαστών όσο και εκβιαζομένων.

Δεν ήταν, βλέπεις, διαφορά δυο προσώπων, ήταν και είναι διαφορά … πολλών, τόσο εντός όσο και εκτός. Και κάποιος απασφάλισε! Όταν μάλιστα ο “άλλος” είναι πιο έμπειρος επαγγελματίας βρωμιάρης από εσένα, δεν έχεις καμία τύχη, ούτε αυτή του τυχοδιώκτη φυγά.

Θα ήταν εκπληκτικό να αποδεικνυόταν πως, ο παρακολουθών ήταν ταυτόχρονα και παρακολουθούμενος, δύσκολα όμως αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες, που μένουν κλειδωμένες σε ιδιωτικά φυλασσόμενα “συρτάρια”, προς επίκαιρη χρήση, αν. Έτσι κάπως έφθασε η στιγμή παραίτησης, των ήδη έτοιμων από καιρό, επιλεγμένων για πρόσκαιρη κάλυψη.

Μάταια όμως, όπως θα αποδειχθεί σε σύντομο χρόνο, καθώς εμφανίζεται αποφασισμένο το “άλλο” μέρος, να βάλει τέλος σε μια άπληστη κυβέρνηση, που αμφισβήτησε κανόνες και υποχρεώσεις, σχηματίζοντας παρέες θρασύτατων λιγούρηδων απατεώνων για νομή δισεκατομμυρίων δημοσίου χρήματος, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων του ταμείου ανάπτυξης. Ήδη η Ευρώπη ανακοίνωσε αναστολή πληρωμής της δεύτερης δόσης του ταμείου!

Πολύ πιθανό λοιπόν, να τον οδηγήσουν σε εκλογές το φθινόπωρο εγκαταλειμμένο στην τύχη του χωρίς στήριξη ή ακόμα και να απαιτήσουν άμεση παραίτηση. Προκειμένου με την σοβαρή αποκάλυψη, να “καούν” πολλοί και πολλές και να κηρυχθούν … πυρόπληκτοι! Μάλλον θα υπάρξει … τακτική υποχώρηση, οσονούπω. Τέτοια στροφή που δεν θα την πιστεύει κανείς. Καθώς η απάτη είναι η πρώτη του φύση! Και πάντα η “πληρωμή” της οικογένειας γινόταν από έναν Σαμαρά ή έναν Συμπιλίδη.

Υπομονή, τώρα κλείνονται οι λογαριασμοί και θα φανούν ονόματα για ένα …. άλογο!. Και όποιος σωθεί από στοιχειοθετημένες κατηγορίες…  δημοκρατοκτονίας, αλλά με δικαστές και εισαγγελείς … ικανούς. Οι υπόλοιποι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα στοιχειώδη που απαιτεί η εργασία τους, ας παραιτηθούν αναλαμβάνοντας την ευθύνη των … λαθών τους, περί απόδοσης δικαίου.

Φέροντας μεγάλο μέρος ευθύνης για τον διασυρμό της χώρας παγκοσμίως. Μεταξύ μας, τελικά οι “έξω” τους απειλούν και αυτοί θα τους αναγκάσουν, χωρίς χρήματα, να φύγουν! Για να μην τρέφουμε αυταπάτες….. επειδή περίσσεψαν οι διαπιστώσεις και τα πρέπει.