Εισβολή ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ με τραυματίες φοιτητές

Συγκέντρωση φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την κατάργηση του ασύλου χτύπησαν τα ΜΑΤ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο το μεσημέρι της Δευτέρας. Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στο προαύλιο της Σχολής.

Αυτήν τη στιγμή στην ΑΣΟΕΕ. Χρειάζεται άμεσα κόσμος.

Gepostet von Giorgos Papanikolaou am Montag, 11. November 2019

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα ΜΑΤ βρήκαν την ευκαιρία να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, οι φοιτητές ανασυγκροτήθηκαν γρήγορα και στάθηκαν οργανωμένα, φωνάζοντας συνθήματα απέναντι στα ΜΑΤ και μπροστά στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου.

Πρόκειται για πρωτοφανείς εικόνες με ΜΑΤ και φοιτητές να βρίσκονται αντικριστά στο προαύλιο ενός Πανεπιστημίου«Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, Η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73», φώναζαν οι φοιτητές, εν μέσω δακρυγόνων και με τους πάνοπλους αστυνομικούς απέναντί τους. 

Υπενθυμίζεται πως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 17 Νοέμβρη με απόφαση της Συγκλήτου, μετά την τελευταία αστυνομική επιχείρηση σε χώρους του, την Κυριακή.Play VideoPlay VideoPlay Video

Φοιτητές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ΑΣΟΕΕ καταγγέλλουν πως  τα ΜΑΤ δεν επιτρέπουν σε ασθενοφόρο να περάσει και ταυτόχρονα αποκλείουν τους τραυματισμένους φοιτητές από το να πάνε προς το νοσοκομείο.