Ελένη Τουλουπάκη: Νίκησε στον ανήθικο πόλεμο εναντίον της. Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για τη Novartis: είναι σκάνδαλο!

Του Γ. Λακόπουλου

Η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών, συνιστά άρνηση του ενός κομβικού οργάνου της Ελληνικής Δικαιοσύνης να υποταχθεί στις  ανήθικες πιέσεις για κουκούλωμα του σκανδάλου Novartis -με  εξουδετέρωσή της εισαγγελέως  που το  ερευνά αταλάντευτη μέσα στο δάσος μεθοδεύσεων, απειλών και πιέσεων εναντίον της.

 Από αυτή την άποψη η Ελένη Τουλουπάκη νίκησε τους διώκτες της. Η απόφαση για τη συνέχιση της έρευνας από την ίδια είναι θρίαμβος της Δικαιοσύνης και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της απέναντι στους συνωμότες: εμπλεκόμενους, κόμματα, ΜΜΕ, πολιτικούς, ακόμη και δικαστικούς.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας Εφετών δεν είναι ουδέτερες διοικητικές πράξεις.  Συνιστούν οιονεί δικαστική κρίση. Εν προκειμένω δεν αφορά την ουσία μιας υπόθεσης σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που ερευνώνται, αλλά την οριοθετεί και την περιγράφει ως προτεραιότητα.

Αυτό άλλωστε δεν ήταν το επιχείρημα όσων ήθελαν να φύγει η υπόθεση  από την Τουλουπάκη και να πάει σε εφέτη;

Από τη στιγμή που οι Εφέτες έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτή την αντικατάσταση- τουναντίον- η Εισαγγελέας Διαφθοράς είναι «και με τη βούλα» κατάλληλη, όπως ήταν εξαρχής. Έχει την πιο συγκροτημένη γνώση  του σκανδάλου σε όλο το φάσμα του.

Αυτή η επικύρωση είναι συγκλονιστική. Γιατί τέλειωσε το καλαμπούρι της «σκευωρίας». Κανείς δεν μπορεί πλέον να ξαναμιλήσει για «στημένη  υπόθεση» με πολιτικά κίνητρα και άλλες γελοιότητες. Είναι σκάνδαλο. Τελεία και παύλα. Και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και για όλους. Χωρίς καμία τελεία και παύλα. Και αυτό θα το κάνει η Τουλουπάκη.

Αυτό λέει η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών.  Άλλωστε επ’ αυτού  ακριβώς κλήθηκε να αποφασίσει.  Ήταν σαν μια δίκη για την οποία απόφαση είναι καθαρή και αδιαμφισβήτητη: δεν υπάρχει καμία σκευωρία. 

Είναι η απάντηση της Δικαιοσύνης σε όσους εξυφαίνουν εκ αρχής την συνωμοσία της απαλλαγής. Αν υπήρχε ακόμη και υπόνοια σκευωρίας το πρώτο που θα έκανε η Ολομέλεια θα ήταν να αφαιρέσει την υπόθεση από την Ελένη Τουλουπάκη. Γιατί όσοι προωθούσαν αυτό το σενάριο την προβάλλουν ως κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας.

Ο Σαμαράς και άλλοι την μήνυσαν.  Ο Λοβέρδος την έλεγε «συμμορίτισσα». Ο Γεωργιάδης της απειλούσε με 20 χρόνια φυλακή. Τα φιλικά τους ΜΜΕ την συκοφαντούσαν -όταν δεν την φοβέριζαν. Δεν υπάρχει δικαστικός λειτουργός που να έχει δεχθεί τόση αθλιότητα προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του.

Αλλά έστιν δίκης οφθαλμός. Εκεί την πάτησαν. Όσα προσπαθούσαν να προσάψουν στη Τουλουπάκη έγιναν τώρα θηλιά στο λαιμό τους.

 Από τη στιγμή που η Ολομέλεια αποφάσισε ότι πρέπει να κρατήσει την υπόθεση και να συνεχίσει τη δουλειά της αυτομάτως «αποφάσισε» ότι δεν υπάρχει καμία «σκευωρία». Καμιά «συμμορία» και καμία «συμμορίτισσα». 

Υπάρχει μόνο μια ακλόνητη δικαστική λειτουργός που τιμά τον όρκο της. Η Novartis. το σκάνδαλο και μια αποφασισμένη εισαγγελέας θα πάει την έρευνα  ως το τέλος.

Τώρα η έρευνα απέκτησε νέα δυναμική, οι εισαγγελείς Διαφθοράς είναι εξοπλισμένοι με την απόφαση της Ολομέλειας και η δουλειά τους  διευκολύνεται.

Οι ερευνώμενοι και όσοι ακόμη προκύψουν -έχουν κάθε λόγο να μην κοιμούνται καλά πλέον. Να βλέπουν την Τουλουπάκη στην ύπνο τους.  Κανείς τους δεν μπορεί να της προσάψει ότι μετέχει σε κανένα «στήσιμο».

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι βρουν τρόπους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να αποδείξουν την αθωότητα τους. Αν συνεχίσουν στο ίδιο βιολί απλώς επιβαρύνουν τη θέση τους.

Οίκοθεν νοείται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δώσει εντολή στους βουλευτές του να ζητήσουν τη λήξη της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την δήθεν ανάμειξη Παπαγγελοπούλου στη «σκευωρία» με οργανέτο την Τουλουπάκη. Προτού αυτή η συγκεκριμένη επιτροπή πέσει και τον πλακώσει και τον ίδιο και το κόμμα του, όπως άρχισε ήδη να συμβαίνει.

ΥΓ: Aν ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει ανθρώπους να του εξηγήσουν ότι το παιχνίδι της «σκευωρίας»  -στο οποίο είναι αλήθεια έχει κρατήσει αποστάσεις από κάποια πρόσωπα- χάθηκε για το κόμμα του. Aς   παρακινηθεί από τα λουλούδια που αφήνει κάθε χρόνο η Ελένη Τουλουπάκη στον τάφο του ανθρώπου που τη βάφτισε.