Ηλίας Κασιδιάρης: Κατασκεύασμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο νέος εχθρός της Δημοκρατίας, είναι κατασκεύασμα της εποχής Μητσοτάκη.

Η «Χρυσή Αυγή» – για την ακρίβεια η είσοδός της στη Βουλή – ήταν αποτέλεσμα της αναταραχής του Μνημονίου.

Ο Μιχαλολιάκος προϋπήρχε, ως ακροδεξιός του μεταπολιτευτικού τοπίου – δίπλα στη χουντοβασιλική Εθνική Παράταξη.

Μαζί με τον Κώστα Πλεύρη, τον Μάκη Βορίδη και άλλα άνθη της εποχής, προσπαθούσαν να μεταφέρουν τον νεοφασισμό στην Ελλάδα.

Ουδείς τους έδινε σημασία, πλην των εισαγγελέων που μπαγλάρωναν κάποιους από τις ομάδες τους, για εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Βορίδης επιχείρησε να δικτυωθεί διεθνώς πιάνοντας άκρες με την οικογένεια Λεπέν, και τα ιταλικά νεοφασιστικά υβρίδια- μέχρι που τον ψάρεψε ο Γ. Καρατζαφέρης στον ΛΑΟΣ.

Ο Μιχαλολιάκος βρήκε θέση σε τηλεοπτικά πάνελς που τον καλούσαν με πρόσχημα τον πλουραλισμό, γιατί ήθελαν κάποιον γραφικό στο μείγμα.

Στην κοινωνική αναταραχή που προκάλεσε το Μνημόνιο συναντήθηκε με το δεύτερο λόγο διόγκωσης της ΧΑ:

Τη φασίζουσα προδιάθεση που υπέβοσκε σε μέρος της κοινωνίας και έγινε δυο φορές κοινοβουλευτικός παράγων.

Μετά τη δολοφονία του Φύσσα και τις ποινικές διώξεις, ο … Μητσοτάκης – με τις Πρέσπες και το μεταναστευτικό και κράχτες την τριπλέτα Βορίδης, Άδωνις, Πλεύρης – άνοιξε τις πόρτες της ΝΔ σε όσους ψήφιζαν Χρυσή Αυγή και το 2019 τους απορρόφησε.

Όχι όλους. Ήδη το μιντιακό σύστημα είχε κάνει φίρμα τον Κασιδιάρη: προέβαλαν τους γυμνασμένους μυς του, τα τατουάζ του, τη φιλενάδα του, τη σκοπευτική του ικανότητα.

Ανάμεσα σε δίκες, φυλακές και εσωτερικές ίντριγκες, ο κοντοκουρεμένος νεοναζιστής, συναντήθηκε με το κοινό του και έγινε φύρερ στη θέση του εκπεσόντος φύρερ.

Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έγινε οιωνεί χορηγός του, με τον χειρισμό που υπέβαλε στη Δικαιοσύνη για να τον κρατήσει μακριά από τις κάλπες.

Το έκανε στις παραμονές των εκλογών, για να μην προλάβει ο νόμος της να καταπέσει στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη-που δεν δέχεται αποκλεισμό για κάποιον που δεν έχει δικαστική στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Έτσι ο Κασιδιάρης ήταν ωσεί παρών στις εκλογές, ντυμένος «Σπαρτιάτης» και 250.000 πολίτες του έστειλαν την ψήφο τους στη φυλακή.

Πιο σκληρή πλέον, η εγχώρια ναζιστική ακροδεξιά απέκτησε κοινοβουλευτική έκφραση.

Το σύστημα Μητσοτάκη συνέχισε τις μεθοδεύσεις με τα εκείθεν της ΝΔ σχήματα- κατά το πρότυπο της εποχής Σαμαρά.

Αλλά ο έγκλειστος έχει σχέδιο και σπεύδει να το υλοποιήσει, προτού επέλθει η τελεσίδικη καταδίκη του και χάσει το δικαίωμα να πολιτεύεται.

Η υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων, δεν έδειξε να ενοχλεί ιδιαίτερα το μέγαρο Μαξίμου, καθώς αποδυνάμωνε τον Μπακογιάννη.

Αλλά και ο απερχόμενος – και αποτυχημένος – δήμαρχος, κάθε άλλο πάρα δείχνει να δυσφορεί στην προοπτική να έχει αντίπαλο στο δεύτερο γύρο τον Κασιδιάρη – αντί για τον Ζαχαριάδη.

Συμπέρασμα: ο νέος εχθρός της Δημοκρατίας, είναι κατασκεύασμα της εποχής Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR