Εξεταστική Πέτσα χωρίς τον …Πέτσα!-Πλήρης ευτελισμός του Συντάγματος!

Του Βασίλη Σκουρή

Θα μείνει στην ιστορία ως μαύρη κηλίδα του κοινοβουλευτισμού και κραυγαλέα πράξη συγκάλυψης η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη λίστα Πέτσα να μην κληθεί να καταθέσει ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας!

Καταρχήν, από μόνη της η απόφαση αυτή, αποτελεί ομολογία ενοχής: Αν όλα ήταν καλώς γινόμενα ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης δεν θα κρυβόταν! Το γεγονός, άλλωστε, ότι το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο, αφού προκαλεί κάθε έννοια δικαίου, δείχνει ότι αυτό που επιχειρείται να μην αποκαλυφθεί είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Η προσπάθεια να μην ερευνηθεί η αλήθεια ξεκίνησε εξ αρχής: Επιχειρήθηκε «συμψηφισμός» με το αν οι δημοσκοπήσεις είχαν σωστές προβλέψεις την περίοδο 2015-2019! Εξετάστηκε να στηθεί δεύτερη Εξεταστική, με άλλη ατζέντα, για το ίδιο θέμα και να λειτουργεί εκ παραλλήλου!

Πλήρης ευτελισμός του Συντάγματος, της έρευνας για απόδοση ευθυνών και της ίδιας της κοινής λογικής. Ευτελισμός που χρεώνεται απολύτως στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το ότι έγινε «με εντολή Μαξίμου» δεν απαλλάσσει από την ντροπή τους «γαλάζιους» βουλευτές της πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή. Τουναντίον. Ειδικά το προεδρείο- έτσι εξηγείται δε γιατί είναι μονοκομματικό και όχι αντιπροσωπευτικό, είναι δε κρίμα που ο Πρόεδρος της Βουλής επιχειρηματολόγησε σε αυτή την κατεύθυνση.

Η πρώτη εφαρμογή μιας διάταξης του αναθεωρημένου Συντάγματος, διάταξης που θεωρήθηκε ως βήμα προς τα μπρος, είναι ένα σοκ για οποιονδήποτε καλόπιστο άνθρωπο: Αποτελεί ευτελισμό του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Κρίμα!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR