Επιστροφές… στον Άι Βασίλη!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αγαπητέ Άι Βασίλη, αν έχεις κάνει λάθος σε κάποια παράδοση “δώρου”, είτε χρονική, είτε ποιοτική, δέχεσαι επιστροφή; Γράφω “λάθη” που μπορεί να συμβούν από την….βιασύνη σου, λόγω του όγκου της εργασίας και ίσως στην έλλειψη μελέτης!

Λοιπόν, αν δέχεσαι επιστροφές, θα ήθελα να πάρεις πίσω κάποια “δώρα”, που στην αρχή φάνηκαν φανταχτερά αλλά στο τέλος κατάντησαν εφιάλτης! Πάρε πίσω και χρέωσέ με, με τιμωρία αναβολής ετών νέων δώρων, την “κυβέρνηση” που μας άφησες πεσκέσι εδώ και δυόμισι χρόνια. Ολόκληρη όμως! Χάλασε νωρίς, πριν την τετραετία και μας “χάλασε” όλους!

Πάρε πίσω εκείνον τον “επιστήμονα”, τον ψάλτη καλέ, “δεν μπορεί το παιδί” και φέρε μας έναν απλό καλό γιατρό, να βοηθά, όχι να δακρύζει, χωρίς…. παραλήπτη! Πάρε πίσω τους αρλεκίνους και τις “ενοικιαζόμενες” των καναλιών, μαζί με τους μπράβους και φέρε μας δημοσιογράφους, ψάξε κάπου θα έχεις ξεχασμένους.

Πάρε πίσω αρβύλες, τσόκαρα και λαϊκιστές, προτιμώ το θέατρο σκιών με τον Καραγκιόζη. Πάρε πίσω αστυνομικούς, θεματοφύλακες και παπάδες και φέρε μας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πάρε πίσω την άχρωμη, άοσμη και άγευστη πρόεδρο της …δημοκρατίας, βάλε την να φτιάχνει παιχνίδια με τα άλλα ξωτικά. Πάρε πίσω λίγη άσπρη σκόνη από τους ανώτατους δικαστικούς, γιατί με την υπερβολική χρήση, δεν ξέρουν τι αποφασίζουν!

Πάρε πίσω τους “νοικοκυραίους” που κλωτσούν, λυντσάρουν και μετά σκουπίζουν ανθρώπινες ψυχές. Μοίρασε σωσίβια στα παιδάκια των κυμάτων και κράτα μακριά το λιμενικό.  Πάρε πίσω τις βαριές συρόμενες αυτόματες πόρτες, να μην συνθλίβουν τα οκτάχρονα σαν παιχνίδια. Πάρε πίσω…λίγη φτώχια και σκόρπα κάποια χαμόγελα στα παιδιά, που είναι πια…. πανάκριβα. Πάρε πίσω την επιβίωση και φέρε μας την …ζωή.

ΥΓ. Πάψε πια αυτό το χο- χο- χο, αυτές τις ημέρες ακούγεται… κυβερνητικά μακάβριο.