Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χορηγία δράσεων

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χορηγία δράσεως τοπικής ή πανελλαδικής εμβέλειας, στο πλαίσιο της δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος που απηύθυνε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» .

Καταληκτική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου για όσους επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως που θα ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σημειώνεται ότι οι χορηγίες αποτελούν το βασικό πόρο για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που έχουν προταθεί στην Επιτροπή από ποικίλους φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες και τις οποίες υποστηρίζει η Επιτροπή, προκειμένου να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στον εθνικό εορτασμό και στο μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό εύρος.

Αναλυτικά το κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» έχει ως εξής:

Σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», είναι να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. Στόχος είναι η επανασύσταση της Ελλάδας, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, η πορεία αυτών των 200 χρόνων.

Ως θεσμικό όργανο του συντονισμού των Επετειακών Εορτασμών, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» αναζητά το ενδιαφέρον φορέων ή ιδιωτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως ή δράσεων στον τόπο τους ή πανελλαδικά. H Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν τυγχάνει κρατικής χρηματοδότησης. Η επιλογή της δράσης ή των δράσεων θα γίνει από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», μέσω της ειδικά διαμορφωμένης για αυτόν τον σκοπό ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σχετικό email στο [email protected] έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.