Επιχείρηση “να ξεχαστεί η Γερμανία” από τη ΝΔ, αλλά…

Προσπάθεια να μείνουν πίσω οι κακές εντυπώσεις που άφησε η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία  οργανώνει το επικοινωνιακό επιτελείο της  ΝΔ τις τελευταίες  ημέρες.

Για την ακρίβεια, μετά τις τοποθετήσεις του υπέρ των δανειστών και κατά της χώρας για την αξιολόγηση στο Βερολίνο -που κατέρριψαν το εύρημα “φοράει τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας με τους ξένους”- επιχειρείται να την…ξαναφορέσει.

Αυτό το μήνυμα θέλησαν να αναδείξουν με τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους πρέσβεις των κρατών μελών της Ε.Ε.. Σύμφωνα με όσα διακίνησαν οι επιτελείς του  τάχθηκε …κατά των θεσμών, τονίζοντας ότι “δημιουργεί, προβληματισμό το γεγονός ότι οι πιστωτές ζητούν μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος” και ότι “ οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις μετά το 2018 αποτελούν τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης”.

Παρέλειψαν όμως να αναφέρουν ότι σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τους είπε και ότι οι υπερβολικές αξιώσεις των θεσμών είναι αποτέλεσμα της  “έλλειψης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση” και ότι ο “ΣΥΡΙΖΑ δεν προωθεί μεταρρυθμίσεις”. Κάτι που συνιστά επανάληψη της …Γερμανίας: τους δικαιολογεί!