Ευάγγελος Αποστολάκης: Δυστοπίες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Σημείο των καιρών: Ένας απόστρατος αξιωματικός, που μέχρι πρόσφατα όλοι τιμούσαν, συμπεριφέρεται πολιτικά, ως δυστοπία μέσα στη δυστοπία.

Όταν ένα κόμμα της Αριστεράς ποντάρει ότι του απέμεινε, σε κάποιον σαν τον Κασσελάκη, δημιουργεί φαινόμενο για περισσότερες της μιας επιστήμες.

Άβυσσος η ψυχή του Συριζαίου.

Εμφανώς ο νεοεκλεγείς δεν έχει σχέση με το ποίμνιό του- ούτε με τον ρόλο του τέταρτου πολιτειακού παράγοντα.

Τώρα προσπαθεί να την κατασκευάσει- αδέξια και ενίοτε προκλητικά, αν όχι αγοραία.

Από τη δημόσια συμπεριφορά του προκύπτει ότι αισθάνεται πρωτίστως σαν Conquistador, που θεωρεί δικαίωμα του να επιβάλει τα ήθη του στους ιθαγενείς.

Το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού των έμβιων όντων, έχει λυθεί επιστημονικά από τον καιρό του Δαρβίνου τον 19ο αιώνα.

Το ζήτημα των συναφών δικαιωμάτων, έχει ήδη αντιμετωπιστεί -και νομικά- στις σύγχρονες κοινωνίες, από δεκαετίες.

Περιπλέκοντας τις επιθυμίες του με τα δικαιώματα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει ότι με τον σύντροφό του θα αποκτήσουν δυο άρρενα τέκνα μισθώνοντας υπηρεσίες από το άλλο φύλο!

Με βάση τον ισχυρισμό ότι δυο άτομα του ιδίου φύλλου, ασκώντας δικαίωμά τους στην έγγαμη συμβίωση, καθίστανται τυπική οικογένεια.

Εκτός από τα ονόματα, προκαθορίζει ότι «η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά».

Η Έλενα Ακρίτα, που τον ψήφισε, αναγκάσθηκε να τον πλακώσει, δικτυακά, στις φάπες – μιλώντας του για την υιοθεσία και να αφήσει τις μπούρδες για μεταφορά DNA.

Ο Γιάννης Σουλαδάκης από το ΠΑΣΟΚ μίλησε για «ναζιστικές απόψεις, περί ευγονικής», που παρεμπέμπουν στις « θεωρίες περί Αρείας φυλής».

Υπερβολή; Ίσως.

Αλλά τι είναι η αναίδεια του Αμερικανού προεδρικού συντρόφου, να εμφανίζεται ως μέλλων συγκυβερνήτης, που θα «προσφέρει» – άγνωστο τι;

Σε αυτό το σκηνικό, κάποιοι συμπεριφέρονται συμπλεγματικά και αποφεύγουν να εξηγήσουν στον νεόκοπο «ηγέτη» ότι καλύτερα τον ιδιωτικό βίο του να τον κρατάει στο σπίτι του.

Και πάντως η ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται «εκπολιτισμό», αλλά σεβασμό.

Άλλοι, έχουν αναλάβει παραστάτες του. Ανάμεσά τους -περιέργως- και ο απόστρατος ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης– πρώην Α/ΓΕΕΘΑ.

Στην παραπολιτική, ήταν ευνοούμενος μεγαλοεπιχειρηματία. Στην πολιτική εμφανίσθηκε ως υπουργός Αμυνας και διορισμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2021 ωστόσο η Κουμουνδούρου τον έδειξε ως εξαγορασμένο και αποστάτη.

Όταν ο Τσίπρας πληροφορήθηκε – από τον… Γρ. Δημητριάδη- πως, παρότι σύμβουλός του, είχε συμφωνήσει πίσω από την πλάτη του να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη.

Ισχυριζόμενος εκ των υστέρων ότι «τον παγίδευσαν», έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ και παίζει, μαζί με τον Πολάκη – που «είναι αψύς, αλλά έχει δουλέψει» -κεντρικό ρόλο στον καλλωπισμό της δημόσιας εικόνας του Κασσελάκη.

Καλύπτοντας ακόμη και τον πλουτισμό του –ώστε «να μην χρειάζεται να ξαναδουλέψει»- με τη μπαρούφα: «Αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας».

Ο ναύαρχος – που εγκαταστάθηκε, ως αριστερός και ο ίδιος, στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου- οργάνωσε ακόμη και στην επιχείρηση βεβήλωσης της Μακρονήσου.

Σημείο των καιρών: ένας απόστρατος αξιωματικός, που μέχρι πρόσφατα όλοι τιμούσαν, συμπεριφέρεται πολιτικά, ως δυστοπία μέσα στη δυστοπία.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR