Ευ. Αντώναρος: “Η κυβέρνηση δείχνει να έχει τρικυμία εν κρανίω”

Τα αποτελέσματα της διάσκεψης για τη Λιβύη στο Βερολίνο είναι δυσμενή για τη χώρα μας. Η διεθνής κατάσταση δεν διαμορφώνεται, βέβαια, ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες της μιας ή της άλλης κυβέρνησης”.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος στο facebook δεν μασάει τα λόγια του και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. ” Η κυβέρνηση δείχνει να έχει τρικυμία εν κρανίω” γράφει. “Απειλεί τους Ευρωπαίους εταίρους ( που μας άφησαν — κακώς λέω εγώ -απέξω από τη διαδικασία του Βερολίνου) με βέτο και διάφορες άλλες αστειότητες για μια συμφωνία σχετικά με το μέλλον της Λιβύης που δεν έγινε ακόμη και είναι μάλλον βέβαιο πως δεν θα φθάσει σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αν κι εφόσον γίνει”.

“Ταυτόχρονα ο ΥΠΕΞ απειλεί ( ποιον αλήθεια; τους Ελληνες πολίτες; Τους έχει ρωτήσει;) ότι η Ελλάδα μπορεί να στείλει στρατό στη Λιβύη. Μάλλον δεν είμαστε στα καλά μας.

Γιατί είναι σα να λέμε ότι αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε -δηλαδή μια ελληνοτουρκική σύρραξη -θα μπορούσαμε να την “ρισκάρουμε” επί λιβυκού εδάφους!

Με ποιο στόχο αλήθεια; Και με ποιο διακυβευμα; Τα δε ΜΜΕ μεταδίδουν θριαμβολογικά κάθε κίνηση του αυτοανακηρυχθέντος στρατάρχη εκ Λιβύης στην Αθήνα. Λες και πρόκειται για τη διεθνή πολιτική προσωπικότητα που ήρθε με μυστικότητα στον τόπο μας”.