Η επόμενη μέρα θα είναι ανοιξιάτικη

Του Απόστολου Λουλουδάκη

Καλημέρα, καλή Κυριακή, καλή βδομάδα.Κλείσαμε βδομάδα ήδη. Η μέρα καλή, θερμοκρασίες της εποχής. Λίγη σκόνη μαζεύεται στη ατμόσφαιρα, έρχεται από την Αφρική. Ευτυχώς δεν είναι φονική όπως το σύννεφο του Τσερνομπίλ.

Ακόμη δεν έχουν επινοήσει ένα σενάριο συνωμοσίας για το ποίες σκοτεινές δυνάμεις σήκωσαν την άμμο στον Ουρανό και την  έστειλαν να μας αφανίσει. Τα νέα του BBC, της Ντόιτσε Βέλλε., της Φωνής του Παρισιού, της  Φωνής της Αλήθειας( έχει πουληθεί νομίζω σε κάποιο ολιγάρχη όπως τον Μπερλουσκόνι) δεν είναι και τόσο καλά.

Η Ευρώπη πάρα τα μέτρα και την κινητοποίηση δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Πιάστηκε στον ύπνο. Νόμισε ότι θα προσφέρει  στον μουσαφίρη  τα θαυματουργά ματζούνια της Novartis και της Bayer ,  το Γαλλικό Καμαμπέρ, ένα μπουκάλι ιταλικό κρασί, μια Γαλλική σαμπάνια, τις κρέμες της L’ oreal, λίγη φέτα Δανίας. ένα προτεσταντικο κομποσκοινι, την Θεία μετάληψη του Αγίου Όρους, το νερό του Καματερού, να τον χρηματίσει με το χρυσάφι από τις Σκουριές, να του  προσφέρει δωρεάν για διακοπές την σουίτα στο ρετιρέ του Ελληνικού και καθαρίσαμε.

Ο απόλυτος εξευτελισμός, ένα σύστημα καταρρέει ακόμη και σε χώρες όπως την Ελβετία. Μιλάω με φίλους στην Ελλάδα , στην Γαλλία, στο ΗΒ, στην Γερμανία κάθε μέρα. Παντού απογοήτευση, κατάθλιψη, φόβος, ανασφάλεια και η ίδια φράση παντού. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Το μυαλό και η αγωνία των χαρτογιακαδων των Βρυξελλών δεν είναι η υγειονομική κρίση, είναι η επιβίωση τους, τα ντηλ με τα λόμπυ των πολυεθνικών ο φόβος και ο πανικός για την επόμενη κρίση πολιτική κρίση την κρίση στην οικονομία γιατί ήταν τόσο  κενοί, τόσο αμόρφωτοι που δεν είχαν διαβάσει ποτέ την Κόλαση του Δάντη.

Ελπίζω τώρα που έχουν χρόνο στις  Ντάτσες  τους να το μελετήσουν. Η Ταϊβάν ένα νησί ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία είχε μόνο ένα νεκρό. Κανένας δεν πέθανε, μάλλον δεν δολοφονήθηκε στην Ασία ακόμη και σε χώρες φτωχές , από έλλειψη οξυγόνου όπως γίνεται τώρα στην Ιταλία και ίσως σε λίγες μέρες να το δούμε και στην Γαλλία.

Θέλω να κλείσω αυτές τις σκέψεις  με μια ελεύθερη ερμηνεία του όρκου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.«Ξένε  όταν θα φθάσεις στις Βρυξέλλες να τους  αναγγείλεις ότι εδώ πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά υπακούοντας στους ηλίθιους τους κανόνες».

 Για τους Σπαρτιάτες η παραμονή και ο σφαγιασμός στις Θερμοπύλες ήταν μονόδρομος.Η Ταν ή επί Τας. Ο θάνατος ήταν μονόδρομος. Η  ευέλικτη Αθηναϊκή Δημοκρατία απέτρεψε την εισβολή των Βαρβάρων με σχέδιο, μυαλό, φρόνημα. 

Καλή δύναμη, καθαρό μυαλό, πρέπει να βγούμε ζωντανοί από αυτή την κρίση. Η επόμενη μέρα θα είναι ανοιξιάτικη. Η παραμονή στο σπίτι είναι το φάρμακο, είναι η βοήθεια που δίνουμε σε αυτούς τους ήρωες που δίνουν μάχη σώμα με σώμα για να κρατήσουν ζωντανή την κοινωνία.