Η συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου με τον Δημ. Αβραμοπουλο στις Βρυξέλλες (βίντεο)

Επίσημη επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η επίσκεψη του ΠτΔ έγινε κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο πλαίσιο των επαφών του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμμετείχε σε γεύμα στο Κολλέγιο των Επιτρόπων.

Ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος υποδέχτηκε χθες στις Βρυξέλλες τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την έναρξη της επίσημης επίσκεψής του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Ο Έλληνας Επίτροπος καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  λέγοντας του πως αποτελεί σύμβολο ενότητας του Ελληνισμού.

“Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας καλώς ορίσατε. Αυτό το καλωσόρισμα έρχεται εξ ονόματος όλων αυτών που βρίσκονται απόψε εδώ, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής παρουσίας στου κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σας υποδεχόμαστε σαν σύμβολο της ενότητας του Ελληνισμού, σαν σύμβολο της ενότητας του Έθνους και θα ήθελα κ. Πρόεδρε να σας παρακαλέσω να απευθύνετε έναν χαιρετισμό και στη συνέχεια να συναντήσουμε μαζί τους φίλους που μας τίμησαν απόψε με την παρουσία τους.” ήταν τα λόγια του Επιτρόπου.

“Σας ευχαριστώ θερμώς που είστε σήμερα εδώ. Γιατί για μένα και για την πατρίδα είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που συμβαίνει εδώ. Πρώτα από όλα πρέπει να ευχαριστήσω τον Επίτροπο της Ελλάδας, τον φίλο – το «Φ» με κεφαλαίο- τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Εάν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα αυτήν την ιδέα. Ήταν εκείνος που μου επισήμανε την μεγάλη έλλειψη ότι δεν είχε συμβεί ποτέ αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Ζητώ από όλους σας αναδρομικά συγνώμη εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Θα ήθελα όμως να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και για κάτι άλλο. Για τον τρόπο με τον οποίο ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασκεί τα καθήκοντά του, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς και με τόσο κρίσιμες αρμοδιότητες αλλά τιμώντας και την Ελλάδα. Γιατί δεν παύει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να είναι ο Έλληνας Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μας κάνει περήφανους πραγματικά γιατί δεν ξέχασε σε δύσκολες ώρες την πατρίδα του και θα έρθει ο καιρός να λεχθούν αυτά που πρέπει να λεχθούν για εκείνα που έπραξε όταν έπρεπε να τα πράξει στο πλαίσιο παρά των αρμοδιοτήτων του. Αλλά τιμά την Ελλάδα και με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα αυτά ως Έλληνας πολιτικός. Γιατί χρειαζόταν αυτό το ταλέντο του πολιτικού για να ασκήσεις τις αρμοδιότητες σε αυτό το πλαίσιο. Τέλος, τον ευχαριστώ για κάτι άλλο το οποίο αφορά εμάς τους δύο. Έχουμε διανύσει μια κοινή πολιτική πορεία, ως βουλευτές μαζί, ως υπουργοί μαζί. Ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο συνυπήρξα ακόμα και σε εκλογικές μάχες, ο οποίος εξέπεμπε έναν πολιτικό πολιτισμό τον οποίο θα θυμάμαι πάντοτε και μακάρι και οι επόμενες γενιές πολιτικών να εμπνέονται.

Στη μάχη την εκλογική που δίνει καθένας με τις δικές του φιλοδοξίες να εμπνέονται από τέτοια παραδείγματα. Γιατί έχουμε ανάγκη και στον τόπο μας και στην Ευρώπη γενικότερα από έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό ιδίως σήμερα” απάντησε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

http://https://youtu.be/8cdtbFtd3u4