Η «Συνοικία  Ασμάτων» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά

Η μουσική πρόταση που ξεχώρισε πέρυσι τον χειμώνα, επανέρχεται δριμύτερη με επίτιμους  καλεσμένους  τον Γιάννη Μπέζο και τον Ταξιάρχη Χάνο. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, επιλέγει κλασσικά ελληνικά τραγούδια για να φτιάξει ένα πρόγραμμα καθαρόαιμης ελληνικής διασκέδασης με χιούμορ και συναίσθημα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Αυτό το έξω καρδιά πρόγραμμα ξεκινάει από τον Σουγιούλ και τον Γούναρη μέχρι τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα, τον Παπαϊωάννου και τον Καλδάρα.

«Η παράσταση μάς μεταφέρει σ’ ένα καλό, κοσμικό κέντρο της δεκαετίας του ’60. Φέτος έχουμε κάποια περισσότερα θεατρικά στοιχεία, ενώ το πρώτο μέρος της παράστασης παραπέμπει στο καμπαρέ και το βαριετέ.  Ο βασικός κορμός του προγράμματος όμως αποτελείται από λαϊκά τραγούδια. Είναι μία παράσταση σύγχρονη, εξωστρεφής, που λειτουργεί σαν ένα καθαρόαιμο ελληνικό γλέντι. Δεν είναι μία διανοουμενίστικη δουλειά. Είναι ένα πρόγραμμα διασκέδασης, αλλά μ’ ένα άρωμα θεατρικότητας» σημείωσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Πειραιώς.

«Τα κομμάτια που λέμε είναι πασίγνωστα. Το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που μας θυμίζει κάτι. Και όλοι έχουμε κάτι να θυμηθούμε και να ταυτιστούμε. Είτε με τους γονείς μας, είτε με τους παππούδες μας, είτε με το παρελθόν γενικότερα. Το γνήσια λαϊκό τραγούδι δεν έχει να κάνει με ηλικίες, έχει να κάνει με διάθεση. Και, κατά τη γνώμη μου, το λαϊκό είναι αυτό που αξίζει» επεσήμανε ο Γιάννης Μπέζος, που συναντά για πρώτη φορά τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη επί σκηνής.

Μαζί τους συνεχίζουν το μουσικό ταξίδι οι τέσσερις νέοι τραγουδιστές που αγαπήθηκαν πολύ Δήμητρα Σταθοπούλου, Άγγελος Ανδριανός, Μαίρη Δούτση, Ανδρέας Λάφης.

  • Κάθε Κυριακή, από Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
  • Ώρα έναρξης: 20:00
  • ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πειραιώς 178, Ταύρος Κρατήσεις: τηλ. 210 3418020-21 & οnline:www.aktipireos.gr