Η τραγωδία στο «Μάτι» είναι η (πιο) χυδαία σημαία της Νέας Δημοκρατίας

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Η «Καθημερινή της Κυριακής» είχε σήμερα μία σημαντική αποκάλυψη από την τραγωδία στο Μάτι. Μία τραγωδία που εξελίχθηκε και εξελίσσεται σε μία αισχρή πολιτική σπέκουλα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Στο δημοσίευμα διαβάζουμε για όσα φέρεται να είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος στον εμπειρογνώμονα του Σώματος που θα συνέτασσε το πόρισμα για την τραγωδία.

Στο ρεπορτάζ, λοιπόν, αποκαλύπτονται, από την ηχογραφημένη συνομιλία των δύο, αρχηγού και πραγματογνώμονα, δύο (τουλάχιστον) πράγματα. Κι ελάτε να μου πείτε εσείς ποιο είναι περισσότερο ανατριχιαστικό και σοβαρό.

1) Το πρώτο είναι ότι ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής είπε στον πραγματογνώμονα να θάψει το πόρισμα για το Μάτι. «…θαψ’ τα μη μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν πολιτικές εντολές, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη… θα σε σκίσουμε, θες καμία δυσμενή;».

Όλοι «κόλλησαν» με το συγκεκριμένο, μέχρι και ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, μη χάσει την ευκαιρία να σπεκουλάρει κι αυτός. Ενώ και ο κ. Πέτσας μας έστελνε επίσημη δήλωση αξημέρωτα Κυριακής.

2) Το δεύτερο είναι ότι ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής απειλεί τον πραγματογνώμονα με δυσμενή μετάθεση στη Σάμο και όχι μόνο αυτό, αλλά του λέει πως στην πρώτη φωτιά που θα συμβεί εκεί δεν θα του στείλει αεροπλάνα! Γιατί έτσι, φέρεται να λέει, κάνουν στην Πυροσβεστική. Για να καθαρίσει ο ένας αρχηγός τον άλλον άφησαν να καούν η Μάνη και τα Κύθηρα. Ιδού, κατά λέξη: «Για να καθαρίσει ο Καπέλιος (πρώην αρχηγός του Π.Σ.) τον Βασιλειάδη (πρώην υπαρχηγός επιχειρήσεων) τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο παραπάνω ανατριχιαστικός διάλογος είναι πραγματικός και, επαναλαμβάνω, ηχογραφημένος.

Πείτε μου τώρα εσείς ποιο είναι πιο σημαντικό; Το θάψιμο ενός πορίσματος στο οποίο, ίσως-πιθανότατα-μπορεί και όχι, υπήρχε κυβερνητική παρέμβαση (το ό,τι το λέει κάποιος δεν σημαίνει πως ισχύει κιόλας) ή το γεγονός ότι άφησαν να καούν τα Κύθηρα και η Μάνη λόγω «παιχνιδιών εξουσίας μεταξύ ανωτάτων στελεχών του Σώματος»;

Ε, λοιπόν, το πρώτο το κάνει σημαία της σήμερα η κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους.

Δεν περίμενα τίποτε το διαφορετικό. Σκεφτείτε πως γίνεται μία σοβαρή, πολύ σοβαρή σύνοδος στις Βρυξέλλες για το μέλλον μας σε μία οικονομία που καταρρέει και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να κάνει δήλωση για το Μάτι! Τρομακτικό.

Πηγή: efsyn.gr