Η Χρυσή Αυγή, ο επηρεασμός της δικαιοσύνης και τα κόμπλεξ με τις πλατείες

Του Βασίλη Σκουρή

Ο Ηλίας Κανέλλης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η …διάκριση των εξουσιών.

Αρχικά ήταν ο συνάδελφος Ηλίας Κανέλλης, με άρθρο του στη στήλη του στα «Νέα», που εγκαλούσε όσους υποστήριζαν το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή», κάνοντας λόγο για … «λαϊκά δικαστήρια»!

«Δεν είναι λογικό πολιτικοποιημένοι δημοκράτες να φτάνουν να διεκδικούν ποινικές καταδίκες για ιδεολογικούς λόγους(…). Πώς είναι δυνατόν να δημιουργούνται, στο όνομα της αντιφασιστικής ιδεολογίας της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, ομάδες πίεσης προς δικαστές; Μπορεί η δημοκρατία να δεχτεί τη λειτουργία λαϊκών δικαστηρίων:», αναρωτιούνταν ο Ηλίας Κανέλλης, που αν κάτι δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς είναι ότι στηρίζει τη Χρυσή Αυγή.

Απόρησα, βέβαια, με την παρέμβαση, γιατί η ηγετική ομάδα του ναζιστικού μορφώματος βρέθηκε -καθυστερημένα είναι αλήθεια- στο εδώλιο για τις εγκληματικές τους πράξεις και όχι για τις …ιδέες τους, αλλά είπα να το αφήσω ασχολίαστο.

Την Δευτέρα, ωστόσο, με συνέντευξή του στο Liberal, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορεί κόμματα πως παρεμβαίνουν στη δίκη, επηρεάζοντας τους δικαστές-επαναλαμβάνοντας και δίνοντας πολιτική βαρύτητα στους ισχυρισμούς του Ηλία Κανέλλη!

Επιδίωξή του βεβαίως είναι να στοχοποιήσει για αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το κόμμα του οποίου κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι, το ΚΙΝΑΛ διοργανώνει όλες αυτές τις ημέρες καμπάνια με τίτλο «Όλοι μαζί, τελειώνουμε τους ναζί»-άρα τα σκάγια του παίρνουν και τη Φώφη Γεννηματά!

«Όσοι υποδεικνύουν στους δικαστές την απόφασή τους δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία. Στη Δημοκρατία λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών και η Δικαιοσύνη απονέμεται από τα όργανά της και όχι από τα κόμματα ή από οποιονδήποτε πολίτη, όσο ισχυρός και αν αυτός είναι», αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ δεν διστάζει να σημειώσει –κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όν- «το τι λέει το ένα ή το άλλο κόμμα είναι παντελώς αδιάφορο»! Απίστευτο!

Τελευταία, επίσης, επανέρχεται κυρίως από στελέχη των κομμάτων που συγκυβέρνησαν την περίοδο 2012-15, πως η Χρυσή Αυγή γιγαντώθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων. Όχι από τα μνημόνια που εξαθλίωναν ευρύτερα στρώματα, ούτε από την ανοχή του κρατικού μηχανισμού στις παράνομες πράξεις τους, ακόμα και στις εγκληματικές τους ενέργειες.

Μέρα που είναι δεν θέλω να σχολιάσω αυτές τις ανιστόρητες εκτιμήσεις και παρεμβάσεις. Μόνο θλίψη, άλλωστε, προκαλούν, ιδίως εάν προέρχονται από πρόσωπα που έδρασαν και δρουν στη δημοκρατική παράταξη…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR