Η Deutsche Bank προβλέπει νίκη Τσίπρα!

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκ νέου ο νικητής των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, εάν οι κάλπες στηθούν μετά το τέλος του 2018! Το προβλέπει η Deutse Bank σε έκθεσή της και μάλλον δεν αρέσει σε όσους προεξοφοφλούν εύκολη νίκη Μητσοτάκη.To βασικό ερώτημα για την Ελλάδα είναι αν θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους για την επόμενη ημέρα, όπως γράφει τονίζει η γερμανική τράπεζα.

“Μια «συνεργατική» έξοδος πιθανότατα θα απαιτήσει έναν μειωμένο ρόλο για το ΔΝΤ, μια περιορισμένη και με όρους  ελάφρυνση χρέους καθώς και έναν δυνητικά λιγότερο επιθετικό δημοσιονομικό δρόμο από αυτόν που προβλέπεται στο πλαίσιο του τρέχοντος δυσμενούς σεναρίου του προγράμματος”. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να ισχυριστούν την «επιτυχία» και στον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε πρόωρες εκλογές το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

 
Οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό είναι η αποφυγή οπισθοδρόμησης στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η ελάφρυνση του χρέους με ευνοϊκούς όρους και οι αγορές να συνεχίσουν να παρέχουν μερική χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Η ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος που θα περιλαμβάνει χαλάρωση των capital controls  αλλά και “ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές”.