Η «Task Force» του Τσίπρα για τις εκλογές: Τα πρόσωπα-έκπληξη και τα προφίλ τους

Η «ομάδα κρούσης» του Αλέξη Τσίπρα. Δείτε αναλυτικά το Who is Who των μελών της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας πράξη την δέσμευσή του για αλλαγή της εικόνας του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την «Task Force» με την οποία θα πορευτεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η ανασύνταξη στον ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο προσκήνιο πρόσωπα ικανά τα οποία θα σηκώσουν το βάρος της διάχυσης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Πρόκειται για στελέχη της νέας γενιάς, μέλη του think tank του Αλέξη Τσίπρα και βουλευτές τα οποία συνδυάζουν: Τεχνοκρατική επάρκεια, πολιτική εμπειρία, φρεσκάδα και κυρίως όραμα για μια Ελλάδα με περισσότερη Δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με τα στελέχη του, είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει ότι οι προτάσεις του μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην προοπτική της χώρας έναντι της πολιτικής της ΝΔ.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής:

Γιώργος Χουλιαράκης: Ο Mr 37 δισ. στα ταμεία του ελληνικού κράτους για πρώτη φορά

HOULIARAKHS G

– Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από τους αρχιτέκτονες της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και της ρύθμισης του χρέους. Ρύθμιση που επέτρεψε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει πρόσβαση στις αγορές και να μπορεί να δώσει 50 δισ. αυτά τα τέσσερα χρόνια.

TSAPANIDOY

– Με μακρά πορεία στο τηλεοπτικό τοπίο πήρε λίγο πριν τα Χριστούγεννα την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του OPEN και να συστρατευθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η έλευση της έφερε αέρα επαγγελματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για πρώτη φορά την θέση εκπροσώπου Τύπου ανέλαβε στέλεχος της αγοράς.

Διάνα Βουτυράκου: Το παιδί θαύμα της Ρομποτικής που σχεδιάζει το νέο ψηφιακό κράτος

VOUTIRAKOY

– Από την εφηβεία της παίρνει το ένα βραβείο μετά το άλλο. Διαπρέπει στο εξωτερικό και επεξεργάζεται το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφιακό κράτος. Μέλος του think tank του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Μόλις 27 ετών, υποψήφια στις εκλογές στην Δυτική Αττική, κατέγραψε εξαιρετική επίδοση, καθώς ήρθε δεύτερη σε σταυρούς.

Αθήνα Λινού: Από το Χάρβαρντ στην Ιατρική Αθήνας και στα προγράμματα που σώζουν ζωές

LINOU ATHINA

– Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο κατά την διάρκεια της πανδημίας με τις καίριες τοποθετήσεις της στα μέσα ενημέρωσης. Ανήκει στην dream team της Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Όθωνα Ηλιόπουλο, Γρηγόρη Γεροτζιάφα και Θανάση Τσαγκρή. Αν και έκανε μόλις 20 ημέρες προεκλογική εκστρατεία, κατάφερε να εκλεγεί στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και έχασε την πρωτιά για μόλις 6 σταυρούς από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Νικόδημος Μάινα Κινούα: Από την Κένυα στην Κάλυμνο και πολιτικός επιστήμονας για τα δικαιώματα

NIKODIMOS

– Μετανάστης από την Κένυα στην Κάλυμνο μωρό παιδί με τους γονείς του, μεγάλωσε στην Ελλάδα, εργάστηκε, σπούδασε και είναι ενεργός πολίτης. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τον Γιώργο Καμίνη. Μαζί με ομάδα φίλων του ίδρυσαν την οργάνωση ASANTE που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την ένταξη της δεύτερης γενιάς μεταναστών σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Στις εκλογές είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας.

Δρ. Τζένη Λειβαδάρου: Στέλεχος επιχειρήσεων και «Στρατηγός» για επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση – Η Ελληνίδα που θαύμασε ο Στίβεν Χόκινγκ

tzeni leivadarou

– Από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Κέιμπριτζ και από εκεί στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις. Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε ζητήσει να γνωρίσει την φοιτήτρια που έπαιρνε την μία υποτροφία πίσω από την άλλη. Ενεργή πολίτης στα ζητήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Αλέξης Χαρίτσης: Ο υπουργός που έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων υπέρ των μεσαίων επιχειρήσεων

xaritsis

– Ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκμεταλλευθεί κάθε ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και αυτά να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία. Βουλευτής Μεσσηνίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Έφη Αχτσιόγλου: Η υπουργός που κατάργησε την εργασιακή ζούγκλα των μνημονίων

axtsioglou new2

– Η νεότερη υπουργός, στη θητεία της στο Υπουργείο Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε δεκάδες προγράμματα για ενίσχυση της απασχόλησης και συνέβαλε καθοριστικά στην προστασία των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατά την περίοδο των μνημονίων και μετά την έξοδο από αυτά και ώς μέλος της κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συνέβαλε στην αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και στην αύξηση του κατώτατου μισθού για πρώτη φορά.

Νικόλας Φαραντούρης: Ο καθηγητής της Ενέργειας

farantoyris n

– Με μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη και καθηγητής στην έδρα Ζαν Μονέ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού Ενέργειας και Μεταφορών, είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους. Μέλος του think tank του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος στην Κεφαλλονιά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διονύσης Τεμπονέρας: Όνομα με βαριά κληρονομιά και ειδικός στο Ασφαλιστικό

temponeras d

– Από τα πλέον δραστήρια και δημοφιλή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εργατολόγος, εκλέχθηκε στις πρώτες θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έναν χρόνο πριν.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ο Αρχηγός που γύρισε την πλάτη στον Μητσοτάκη για να μείνει στο πλευρό του Τσίπρα

apostolakis

– Κορυφαίο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην Υπουργός Άμυνας, με τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και τα τελευταία τέσσερα χρόνια σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα Άμυνας.

Δημήτρης Λυρίτσης: Ο δικηγόρος για τα δικαιώματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

d liritsis

– Μάχιμος δικηγόρος υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ειδικός στα ζητήματα προστασίας της πρώτης κατοικίας, συνέβαλε στην επεξεργασία του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και πέτυχε την έκδοση της πρώτης θετικής δικαστικής απόφαση του νόμου Κατσέλη ανοίγοντας τον δρόμο της σωτηρίας για χιλιάδες δανειολήπτες.

Χάρης Μαμουλάκης: Ο Κρητικός που σχεδιάζει τον επενδυτικό χάρτη της χώρας

mamoulakis x

– Βουλευτής Ηρακλείου για δεύτερη φορά, με πλούσια αυτοδιοικητική δράση επί πολλά χρόνια, άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μακρίνα Βιόλα Κώστη: Με καταγωγή από την Κορυτσά και διδάκτωρ πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

makrina v

– Άνθρωπος της έρευνας και της καινοτομίας, έχει μότο της το εξής «στην οικονομική ανάπτυξη για λίγους της Δεξιάς, αντιπαραθέτουμε την οικονομία για την κοινωνία».

Ράνια Σβίγκου: Η πρώτη γυναίκα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Κρατά την «παγκέτα» στην νέα Εκλογική Επιτροπή

svigkou r

– Πολιτικό στέλεχος της νέας γενιάς, ανέλαβε την «ηλεκτρική καρέκλα» της γραμματέως του κόμματος, άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, κατάφερε να διατηρήσει τις ισορροπίες στο κόμμα και καλείται να συντονίσει το απαιτητικό έργο του συντονισμού της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR