Θάνος Πλεύρης: Ορμπανοποίηση

Του Γ. Λακόπουλου

Όποια σκοπιμότητα και υπηρετεί η υπουργοποίηση Πλεύρη, αυτός που την σοφίστηκε δεν υπολόγισε μια παράπλευρη απώλεια: Την Ορμπανοποίηση του Μητσοτάκη.

Πολιτικός βίος ποτισμένος με ακροδεξιό φαρμάκι. Αντιδραστικές θεωρίες που απευθύνονται στα κατώτατα αισθήματα της κοινωνίας.

Είναι το μήλο κάτω από τη μηλιά;

Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαχωριστεί από τον φασίστα πατέρα του – για τον οποίο βεβαίως δεν φέρει ευθύνη.

Ο Θάνος Πλεύρης ανήκει πλέον στη ΝΔ , αλλά παραμένει ΛΑΟΣ.

Και τώρα που χρειάσθηκε να αποκηρύξει ένα κομμάτι από τον παλιότερο εαυτό του – κατ απαίτηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου- πάλι με τον τρόπο του ΛΑΟΣ το έκανε.

Ή τουλάχιστον με τον τρόπο που το κάνει σ αυτές τις περιπτώσεις ο ΑδωνιςΓεωργιάδης: δεν είμαι εγώ , ήμουν κάποιος άλλος.

Πολλοί προσπαθούν αυτές τις μέρες να ανακαλύψουν για ποιο λόγο ο Μητσοτάκης έδωσε ένα μεγάλο υπουργείο σε έναν μέτριο πολιτικό , με κακόφημο επώνυμο.

Γιατί από τη ΝΔ του Καραμανλή, που απέκλεισε «συνεργασίες με τα άκρα», ο τάχα κεντρώος Πρωθυπουργός αναβάθμισε κι άλλο την ενσωμάτωση των άκρων που βρήκε από τον Σαμαρά.

Κάποιοι αναλύουν ότι η υπουργοποίηση του υιού Πλεύρη, έγινε κατά τα πρότυπα του Μακεδονικού: για επαναπροσέγγιση της χύδην ακροδεξιάς που διαδηλώσει εκ νέου – αυτή τη φορά για εμβόλια.

Άλλοι ότι πρόκειται για περισσότερο θυμίαμα σε συγκεκριμένο μιντιακό και οικονομικό παράγοντα που κάνει συλλογή νομικών από τη ΝΔ και σε κάθε περίπτωση κρατάει το Μητσοτακέικο στη χούφτα του από παλιά.

Οι πιο ρεαλιστές βρίσκουν ότι ο Αθανάσιος Πλεύρης με τόνομα, ανταμείβεται για το ρόλο του στις δυο προανακριτικές επιτροπές για τον Παπαγγελόπουλο και τον Παππά.


Οι πιο ρεαλιστές βρίσκουν ότι ο Αθανάσιος Πλεύρης με τόνομα, ανταμείβεται για το ρόλο του στις δυο προανακριτικές επιτροπές για τον Παπαγγελόπουλο και τον Παππά.


Όπως λέει πεπειραμένος παράγων της ΝΔ , κανείς άλλος δεν θα αναλάμβανε με τόσο ζήλο, μια τέτοια αποστολή.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι τρεις καμπαλέρος του Καρατζαφέρη, με βαριές πολιτικές και ιδεολογικές επιβαρύνσεις στις πλάτες τους, είναι πλέον συνεκτικός ακροδεξιός πυρήνας στην κυβέρνηση.

Με τον Πλεύρη τα πράγματα περιπλέκονται μετά την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Στέλιου Κούλογλου, να συνδέσει την υπουργοποίησή του με τον -προωθούμενο- ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, ζητώντας από την Κομισιόν να πάρει θέση.

Με ένα σπάρο δυο τρυγιόνται. Ο Μητσοτάκης θα γίνει ρόμπα σε πανευρωπαϊκό πεδίο.

Ο αντιπρόεδρος Σχοινάς, θα πρέπει να διαλέξει αν είναι αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές αξίες ή άτυπος υπουργός του Μητσοτάκη.

Ο Μαργαρίτης είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να αναδείξει τον «ηγετικό ρόλο της Επιτροπής στη μάχη κατά του αντισημιτισμού».

Μπορεί να καλυφθεί με μια συγγνώμη σκοπιμότητας από κάποιον με καραμπινάτο αντισημιτικό παρελθόν , μισαλλοδοξία και σκληρό ρατσισμό;

Με ανατριχιαστικές θέσεις ως υπερασπιστής των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου.

Συμπέρασμα. Όποια σκοπιμότητα και υπηρετεί η υπουργοποίηση Πλεύρη, αυτός που την σοφίστηκε δεν υπολόγισε μια παράπλευρη απώλεια: την Ορμπανοποίηση του Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR