Θα απαντήσει επιτέλους ο Ν. Παππάς σε όσα του προσάπτουν -και με μηνύσεις όπου πρέπει- ή θα πάρει ο διάβολος όλους μαζί τους Σύριζαίους;

Του Γ. Λακόπουλου

Όσα περνούν από τα ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα έχουν δύο όψεις:

Στη μία βρίσκεται η πιο ανεύθυνη και τυχοδιωκτική άσκηση πολιτικής και δημοσιογραφίας. ΜΜΕ και κυβερνητικοί παράγοντες συντονίζονται στη συσκότιση της κρισιμότητας που διανύει η χώρα, στα ελληνοτουρκικά και την οικονομία, προκειμένου να κρύψει η κυβέρνηση τις αποτυχίες με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στα ΜΜΕ εμφανίζονται ξαναζεσταμένες θεωρίες για δήθεν σχέδιο του Τσίπρα να θέσει υπό τον έλεγχό του τη χώρα αρχίζοντας από τον έλεγχο του τύπου, αν ο Ψυχάρης πουλούσε τον ΔΟΛ στον Σαββίδη και από τον έλεγχο ενός τηλεοπτικού σταθμού, τον οποίο είναι αμφίβολο αν θα έβλεπε κανείς εφόσον πραγματικά έπαιρνε συχνότητα ο διαβόητος Καλογρίτσας, του οποίου ο δημοσκοπικός εταίρος δούλευε πολιτικά υπερ της ΝΔ , προτού γίνει κανονικός υπάλληλος του Μητσοτάκη. 

Είναι απίστευτες οι ανοησίες που αραδιάζονται με σπουδαιοφάνεια για υποστηριχθεί το σχέδιο αποπροσανατολισμού. Όλα αυτά θα ήταν για γέλια αν δεν είχαν ως κεντρικό πρόσωπο αναφοράς έναν πρώην υπουργό και προσωπικό φίλο του πρώην πρωθυπουργού. 

Ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται ως σκοτεινός ενορχηστρωτής σε πάσης φύσεως κομπίνες και λοιπές δραστηριότητες – τουλάχιστον παράδοξες αν όχι παράνομες – προκειμένου να ολοκληρωθεί ….το σχέδιο ολοκληρωτισμού απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως πρόκειται περί παπαριάς. Οι γνωρίζοντες μειδιούν καθώς είναι πεπεισμένοι ότι οι Συριζαίοι δεν είναι ικανοί ούτε να δέσουν τα κορδόνια  τους, όχι να στήσουν ολοκληρωτισμούς. 

Απόδειξη ότι οργάνωσαν τον διαγωνισμό για τις συχνότητες και έδωσαν τα κανάλια στους αντιπάλους τους.

 Όσοι ανησυχούν για ενδεχόμενη επικράτηση ολοκληρωτικών μορφών διακυβέρνησης δια του ελέγχου της ενημέρωσης, ας κοιτάξουν γύρω τους και θα δουν ποιοι τακιμιάζουν με μιντιάρχες, εξαγοράζουν ΜΜΕ και στρατολογούν δημοσιογράφους ,φανερά και κρυφά. 

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι άλλη υπόθεση οι μπαρούφες για την… κατάλυση του πολιτεύματος απο τον Τσιπρα- στην οποία παλιότερα ενέπλεκαν και τον Καραμανλή και τον Παυλόπουλο- και άλλο όσα επί συγκεκριμένων υποθέσεων κατά λογίζονται στον Παππά: από την αναζήτηση χρημάτων υπερ Καλογρίτσα ,μέσω Μαρινάκη και Κοντομηνά μέχρι τα τρία εκατομμύρια των Εμιράτων . Και από την Βενεζουέλα μέχρι τον περίεργο ισραηλινό συνομιλητή του με τις καλωδιώσεις και τις υπο έλεγχο δραστηριότητες. Για να μη πάμε σε όσα απλώς φημολογούνται. 

Ο Νίκος Παππάς θα έβρισκε στρατιές υποστηρικτών αν έβγαινε, έστω τώρα , να διαψεύσει καθαρά ότι του αποδίδεται, να διορθώσει και να αποκαταστήσει, να καταγγείλει και να στείλει στον εισαγγελέα όσους διαδίδουν ψευδή σε βάρος και τον συκοφαντούν. 

Πχ ο  Κώστας Βαξεβάνης όταν άρχισαν να λένε ότι έβγαλε την εφημερίδα του με τά λεφτά που πήρε ο Καλογρίτσας από τους Άραβες, έδωσε αμέσως εξηγήσεις ,επιφυλασσόμενος για δικαστικές προσφυγές και αποκαταστάθηκε αμέσως -όχι μόνο από τους καλόπιστους, αλλά ακόμη και από τον Άδωνι. Έμειναν μόνο κάτι ανίατοι. 

Ο Παππάς γιατί δεν κάνει το ίδιο; Γιατί κάνει το κόμμα του λημέρι στο οποιο καταφεύγει , αντι να πάρει επάνω το ο  ίδιος την υπεράσπιση του; Γιατί  βλέπουμε τους δικηγόρους να μιλουν ,αλλά γενικόλογές  κομματικές ανακιονώσεις; Γιατί δεν  βγαίνει στα κεραμίδια , με την αυτονόητη οργή για όσους διακινούν οτιδήποτε θίγει την τιμή και την υπόληψη του; 

Δεν είναι δυνατόν να καλύπτεται πίσω από τη εύλογη καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα για “δολοφονία χαρακτήρων” από την κυβερνητική προπαγάνδα. 
Προφανώς ο πρώην Πρωθυπουργόςέχει δίκιο. Το συνηθίζουν και με τον ίδιο. Αλλά στην περίπτωση Παππά  δεν κολλάει.

Εδώ αναφέρονται συγκεκριμένα  πράγματα. Ή ισχύουν, ή όχι. Ή συνέβησαν, ή δεν συνέβησαν. Ή εμπλέκεται, ή τον συκοφαντούν και πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τους πάρει και να τους σηκώσει.

Να βγει μπροστά  με το δίκιο και με την αλήθεια και όλοι οι νοήμονες άνθρωποι θα είναι μαζί του. Η ηθική είναι προσωπικό ζήτημα και την υπερασπίζεται ο καθένας για τον εαυτό του. 

Όσο δεν το κάνει μεταφέρει το πρόβλημα στο κόμμα του. Καθιστά υπόλογους τους άλλους. Πρωτίστως φέρνει σε δύσκολη θέση τον Τσίπρα,καθώς τον φέρνει σε θέση αμυνας στη πιο κρισιμη φάση μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ

Μάλλον δεν διάβασε σωστά  τη φράση <δεν καταλαβαίνετε ότι εμένα κατηγορούν;”  του Τσιπρα σε συνεδρίαση, οταν για το θέμα του  Μιωνή ο  καθηγητής Λιάκος ζήτησε από τον Παππά να “διευκολύνει” το κόμμα και ο Τσακαλώτος από το κόμμα να αποδοκιμάσει τον Παππά.

Τώρα αυτό είναι πιο καθαρό. Ο στόχος είναι ο Τσίπρας. Και η μπάλα παίρνει όλο το κόμμα. Ας ρωτήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκονται. 

Καθαρές κουβέντες: ή ο Νίκος Παππάς θα βγει μπροστά και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του με νύχια και με δόντια, όπως κάνει όποιος συκοφαντείται, ακόμα και από αποβράσματα -αντί να διατείνεται στο παρασκήνιο ότι <δεν θα βρεθεί τίποτε> σε βάρος του- ή θα πάρει ο διάβολος όλους τους Συριζαίους.

 Δεν μπορεί, ως υπεύθυνος πολιτικός και κεντρικό στέλεχος , να αφήνει να σέρνονται ιστορίες από το παρελθόν του και να θολώνουν το μέλλον του κόμματός του. Είναι ο μόνος αρμόδιος να τις καθαρίσει ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΒΗ κατα περίπτωση. Προτού καταστεί ανεπανόρθωτη η βλάβη για το κομμα του. Πρέπει να καταλάβει ότι οι άλλοι είναι επαγγελματίες και δεν παίζουν.