Θεοδώρα Τζάκρη: Ψευδίσματα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ότι η Θεοδώρα Τζάκρη έχει πάρει στα σοβαρά τον καθοδηγητικό ρόλο της προκύπτει και από την αυστηρότητα γυμνασιάρχη, με την οποία αντιμετωπίζει τη νέα εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στην πρώτη κυβέρνησή του, ο Γ. Παπανδρέου την τοποθέτησε υφυπουργό Εσωτερικών – με έδρα τη… Θεσσαλονίκη! Αλλά έδωσε κανείς σημασία;

Ούτε η Θεσσαλονίκη.

Τράβηξε την προσοχή σε συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνοντας στο βήμα με κόκκινο σύνολο και γόβες Louboutin.

Η προσωπική κοκεταρία της Θεοδώρας Τζάκρη και τα φανταχτερά χρώματα σε σατέν υφάσματα, συνοδεύουν διαχρονικά τη δημόσια παρουσία της.

Μαζί με το ελαφρύ ψεύδισμα στην ομιλία.

Τον Νοέμβριο του 2013, δείχνοντας ότι δεν είναι η «χαζή ξανθιά» της παρέας, επιδίωξε τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ.

Υπερψήφισε πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, στην οποία είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης τον προηγούμενο χρόνο.

Με νομικά στη Θεσσαλονίκη και δικηγορία στα Γιαννιτσά, εκπροσωπούσε μια υβριδική σχολή πολιτικής, που αργότερα ανέδειξε και την Έφη Αχτσιόγλου – την άλλη διάσημη του νομού.

Το 2015 βρέθηκαν στο ίδιο κόμμα – και αργότερα ευτυχώς όχι και στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Η Τζάκρη είχε ήδη βαρύτερο βιογραφικό – με τέσσερις συνεχόμενες εκλογές ως ΠΑΣΟΚ, πριν αρχίσει να εκλέγεται, άνετα ως ΣΥΡΙΖΑία.

Ο Τσίπρας την αντάμειψε με θέση αφανούς υφυπουργού – και όχι υπουργού που λέει ο σημερινός αρχηγός της.

Πρώτη και καλύτερη στην υποστήριξη του Κασσελάκη, έπιασε το τζόκερ: από τις χαμηλές πτήσεις επί Τσίπρα, μετακόμισε στο κομματικό ρετιρέ.

Από τη «γλαστροειδή» αντιμετώπισή της, από την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη μούρη στο Καβούρι: γραμματέας της Κ.Ο.

Μεγαλεία. Είναι το τρίτο κατά σειρά πρόσωπο στην ιεραρχία, μετά τον «πρόεδρό μας» – και τον Φάμελλο, που τον σκαντζάρει στη Βουλή.

Ότι έχει πάρει στα σοβαρά τον καθοδηγητικό ρόλο της προκύπτει και από την αυστηρότητα γυμνασιάρχη, με την οποία αντιμετωπίζει τη νέα εσωκομματική αντιπολίτευση: «Θέλουν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ καλοκαιρινό».

«Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» θα σκέφτονται ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ή ο Βούτσης.

Ο Τζανακόπουλος πρέπει να την έχει πρώτη στη λίστα των «κωλοπασόκων που μας κατέστρεψαν».

Είναι αφοσιωμένη στον εξ αποκαλύψεως αρχηγό και το γκαζώνει: «Όλη Ελλάδα διαπιστώνει πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολιτικό κεφάλαιο». Ποιος Τσίπρας;

Οι δημοσκόποι πάντως και το σούσουρο στα καφενεία, δεν συμφωνούν.

Φοβούμενη ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα βρει μπροστά της τον Τζουμάκα και θα καλοπεράσει, ζητάει από τον Κασσελάκη διαγραφές «χωρίς δισταγμό».

Αλλιώς θα είναι «λάθος» του και «αυτοκτονία».

Τον θέλει ανελέητο. Είναι ο ήρωάς της και πέφτει στη φωτιά για χάρη του: «Ξεπερνά την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους».

Μπορεί να μην παίζει στα δάκτυλα τις μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά το ψεύδισμά της έχει πλέον αυτοπεποίθηση.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR