Κάτω απ’ το χαλί

Του Ιωάννη Δαμίγου

Έχει προκύψει σαν υποχρέωση, κάτι σαν ανάγκη, να είμαστε κάτω από …  κάτι. Για παράδειγμα, κάτω από την επίβλεψη και όχι μόνο, της Αμερικής. Κάτω από τις καταχρηστικές αποφάσεις της Ευρώπης. Κάτω απ’ την … εμπορική απειλή της Τουρκίας (μέχρι πρότινος από τον βορά). Και όλα μονίμως κρυμμένα κάτω απ’ το τεράστιο χαλί, που αδυνατεί να χωρέσει άλλο χάλι. Δεν μπορεί να καλύψει πλέον τα μπάζα των πολλαπλών οικονομικών σκανδάλων, αυτής της κυβερνητικής χοάνης πλεονεξίας και απληστίας. 

Η Ακρόπολη κάτω από το τσιμέντο της χοντροκοπιάς, του χαρακτηριστικού βάρβαρου στοιχείου κυβερνητικού αποπολιτισμού.Το κέντρο της Αθήνας, κάτω από εμμονή πανάκριβης κακογουστιάς ενός δημάρχου της οικογένειας, που προβληματίζει για κατά συρροή προκλητικές αστοχίες. Με τελευταίο του κατόρθωμα, την ελεγχόμενη από αστυνομία διέλευση διερχομένων από τον ιδιωτικό (;) λόφο Στρέφη!

Μια πρόεδρος να σπρώχνει με την σκούπα της, κάτω απ’ το χαλί της δημοκρατίας, εξηγήσεις για νομικές αποφάσεις ελευθερίας παιδεραστών! Οι ειδήσεις λογοκριμένες ή εξαφανισμένες κάτω απ’ το χαλί και χάλι της δημοσιογραφίας που έρπει σε μολυσμένα βαλτόνερα. Παράνομα δημόσια συνεργαζόμενα με ιδιώτες λογισμικά παρακολούθησης, να ορίζουν την ασφάλεια συμφερόντων, κάτω απ’ την επίβλεψη ανεψιού πάλι της οικογένειας, υπό την αιγίδα του θείου του! Παραιτήθηκε τελικά αποδεχόμενος την ενοχή του, καθώς έγινε δεκτή από τον καθοδηγητή του και υπαίτιο όλων! Συνέχισε παραιτούμενος και ο διοικητής της ΕΥΠ, που με ειδικό νόμο του επιβλήθηκε. Και έπονται εξελίξεις.

Οι γιατροί που δεν μας  ενημερώνουν πλέον για την πανδημία, αστειεύονται κιόλας με μαύρο χιούμορ (τουλάχιστον ο “πες και εσύ Σωτήρη” έχυνε και κανένα δάκρυ), εξακολουθώντας  να κρύβουν κάτω απ’ την αναίσχυντη υποκρισία τους, χιλιάδες νεκρούς και τον κίνδυνο που παραμονεύει. Αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν κάτω απ’ το χαλί γιατί λεκιάζει, είναι το αίμα από τις γυναικοκτονίες και τους βιασμούς ανηλίκων.

Στόμωσε όμως ο χώρος απόκρυψης. Ακόμα και οι ομοϊδεάτες τους ευρωπαίοι, δεν ανέχονται πλέον τα χνώτα τους και κρατούν αποστάσεις ασφαλείας. Σίγουρα είναι σε σε δύσκολη πολιτική θέση ο αλαζόνας και θα χρειασθεί ικανότητες Χουντίνι για να κρυφτεί κάτω απ’ το χαλί. Ακόμα και έτσι τον προδίδει η … μυρωδιά της σαπίλας του. Είναι η στιγμή που θα γίνει πιο επικίνδυνος! Καθώς σαν τζογαδόρος που είναι θα τα παίξει όλα για όλα. Ας μην αισιοδοξούν υπέρμετρα κάποιοι, έχει δρόμο δύσκολο μπροστά.Πρόωρη προτροπή και πρόταση για τους επόμενους στο Μαξίμου: Κανένα χαλί στον χώρο, ούτε διάδρομος!