Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανθρωποθυσίες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η μόνη λυτρωτική ανθρωποθυσία για τον Μητσοτάκη θα είναι η δική του.

Το παιχνίδι που άρχισε αυγουστιάτικα στο μέγαρο Μαξίμου, παραπέμπει στους «Δέκα μικρούς νέγρους» της Αγκάθα Κρίστι: σε κάθε γύρο θα λείπει και από ένας.

Ξεκίνησαν να παίξουν ένα σύστημα τόσο παλιό όσο η πολιτική και το ποδόσφαιρο: όταν η ομάδα βγαίνει από το γήπεδο με 5-6 γκολάκια στην πλάτη , φεύγουν οι προπονητές, και όχι ο πρόεδρος.

Τελευταίος διδάξας ήταν πρόσφατα ο «Ολυμπιακός». Καλός , χρυσός ο Μαρτίνς, αλλά με «τεσσάρα» εντός έδρας, κανείς δεν περίμενε να φύγει ο Μαρινάκης.

Ότι συνέβη στη γειτονιά του Μητσοτάκη , του χρησίμευσε ως τυφλοσούρτης, μόλις η περικύκλωση Δημητριάδη με τα τοξικά λογισμικά των παρακολουθήσεων, έδειξε ότι η φωτιά πέρασε το φράχτη του μεγάρου Μαξίμου.

Σ αυτές τις περιπτώσεις , τα πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης προβλέπουν τη διάσωση του επικεφαλής και μετά …βλέπουμε.

Το πρώτο σχέδιο φυγάδευσης είχε μόλις 18 λέξεις : «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Οι συνήθεις σοβατζήδες έπιασαν δουλειά για να επιδιορθώσουν την πρόσοψη : «Κρίθηκε καλύτερο να παραιτηθεί ο Δημητριάδης, λόγω του κλίματος που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες, καθώς είχε στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση».

Λένε κάτι ανέκδοτα. Αν τους ένοιαζε η αντιπολίτευση, θα είχαν φύγει όλοι μαζί , από τον πρώτο μήνα.

Αλλά όταν χτυπούν οι σειρήνες του κινδύνου και σε στοιχειώνει ο … Μαυρίκης, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς και κάνεις νέα λάθη πάνω στα παλιά.

Γιατί επιχειρήθηκε εκτόνωση με ό,τι πιο κοντινό υπάρχει τον Πρωθυπουργό; Γιατί πρώτα ο Δημητριάδης; Δεν προκύπτει τυπική αρμοδιότητά του επί του θέματος.

Ότι θεωρήθηκε εκτεθειμένος προτού ακόμη και από το αφεντικό της ΕΥΠ, που τον ακολούθησε στην έξοδο, είναι σαν να τράβηξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σέλφι και τη μοίρασε.

Περισσότερο και από τις ίδιες τις παραιτήσεις, η σειρά εκδήλωσής τους είναι σαν να προσπαθεί ο πυρόπληκτος να σβήσει με κουβάδες τη φωτιά που τον περικυκλώνει και τελικά να καταφεύγει στη μέθοδο «φωτιά στη φωτιά».

Έκαψε τον προσωπάρχη και στη συνέχεια τον «μουσικό», για κερδίσει χρόνο ο ίδιος. Οι ανθρωποθυσίες συνηθίζονται από τις δυναστείες.

Αλλά η μια συνενοχή θα φέρει την επόμενη. Εφόσον εκ του χειρισμού προκύπτει ότι πίσω από καπνό υπάρχει και φωτιά, κανείς δεν αντιλαμβάνεται γιατί η πυρπόληση της Ρώμης θα σταματήσει στα περίχωρα.

Ακόμη και αν τις επόμενες μέρες η κομπανία που αναστηλώνει μετά από κάθε στραπάτσο την Πρωθυπουργό ισχυριστεί, ότι το ντουέτο αυτονομήθηκε, θα είναι σαν στο μέγαρο Μαξίμου να βάζουν στη άμμο το κεφάλι, για να μη δουν τι έρχεται:

-Η μόνη λυτρωτική ανθρωποθυσία για τον Μητσοτάκη θα είναι η δική του.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR