Και λάλησε ο “κουμπάρος”!

Του Ιωάννη Δαμίγου

 Απογοητευτική η εμφάνιση του “κουμπάρου”, η μεταγραφική έκπληξη επιτελικού παίκτη, του πολλά υποσχόμενου ταλαντούχου με Ευρωπαϊκή εμπειρία! Στα πρώτα λεπτά της αγωνιστικής του πρεμιέρας, στα πρώτα μέτρα του “στίβου”, ο κουμπάρος έχασε τον βηματισμό του, μεταξύ Χαμοστέρνας και Μοσχάτου. Πλημμύρισε σε πέντε γραμμές, που είχε να διαβάσει όλες κι όλες, πνίγηκε στην καταιγίδα της ανικανότητας και προχειρότητάς του, προβλέποντας πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα στα λεγόμενα όταν απευθύνεσαι σε μόνιμους ναυαγούς, πυρόπληκτους και  σεισμοπαθείς.

Όχι μόνο πληττόμενους από την φύση, αλλά και από το επίπεδο σκέψης και ηλιθιότητας, τέτοιον, που πρέπει ο “κουμπάρος” να σου εξηγήσει πως πρέπει, σε περίπτωση πλημύρας να ανέβεις και να σταθείς στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού! Τώρα για τα υπόγεια και τα ημιυπόγεια, το υψηλότερο σημείο δεν το εντόπισε ο λαλών λόγω τεχνικού προβλήματος! Δεν θα μπορούσε άλλωστε να σου προτείνει το, τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας φτάσει ο κ@λος, αγνοώ αν το χρησιμοποιούν στην Κύπρο. Όπως θα αδυνατούσε να σε συμβουλέψει και για το υψηλότερο σημείο, όντας επιβάτης βυθιζόμενου λεωφορείου ή ακόμα για ποιο είδος  μάσκας θα έπρεπε να φοράς (ίσως και θαλάσσης) και ποια απόσταση ασφαλείας πρέπει αυστηρά να τηρείς!

Όσο για το λασπόλουτρο, άλλοι πληρώνουν πολλά για να το κάνουν για λόγους υγείας (αυτό το συν, του ξέφυγε να το υπογραμμίσει!). Για τις πλημμυρισμένες αίθουσες κοντέϊνερ των σχολείων, οι μαθητές (που σκέφτονται), σε πρόλαβαν “κουμπάρε”, έφτιαξαν αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία (πάντα χρήσιμα όπως και να τα χρησιμοποιείς), απογοητεύοντας κάποιον μη σκεπτόμενο και αδαή, γνωστό (δυστυχώς) για την συνεχόμενη και μόνιμη καταιγίδα στο όποιο μυαλό (;) του. 

Ο “κουμπάρος” καλό θα ήταν να ζητήσει μια ξενάγηση από τον “σοφό και πρακτικό” επιτυχημένο  δήμαρχο, ώστε να γνωρίσει τα σημεία του πάνω και του κάτω της Αθήνας δηλαδή των ασφαλών σημείων που θα έπρεπε να καταφύγουν τα ερίφια και να αναμένουν το απαραίτητο για επιβίωση σανό.Επί τη ευκαιρία, μια πρόταση σχετική με επιβίωση από πλημμύρα, “κουμπάρε” και “δήμαρχε”, να τοποθετηθούν πτυσσόμενες σκάλες στα πλατάνια, έτσι ώστε να ανεβαίνουμε για σωτηρία και να αποδειχθούν και χρήσιμα!

Νερό θα έχουμε σίγουρα, για όσους ανησυχούν για την συντήρησή τους. Και πλάτανος και σωστική….. πανίδα! (Βρεγμένη σανίδα που σας πρέπει!). “Κουμπάρε” καλά το λαλείς και καλά το κάνεις, όσο τα ερίφια βελάζουν και παράγουν τα απαραίτητα. Εγκλιματίστηκες νωρίς και πράττεις τα ανάλογα. Εσύ θα πας μπροστά. Βρήκες τους όμοιους και θα κάνεις καριέρα εδώ, ποια Ευρώπη, εδώ είναι ο παράς. Έχεις και φωτογένεια, τον ήχο πρέπει να δουλέψεις λίγο και τον συνειρμό ελάχιστα. Ελάλησα.