Καλά δεν μίλαγε! Τι το άνοιξε;

Φωτό: ΑΠΕ- ΑΜΠΕ
Του Ιωάννη Δαμίγου

 

Βραδιάτικα τίναξε την μπάγκα στον αέρα! Με εμφάνιση απελευθερωτή και σωτήρα λίγο πριν την λήξη, σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, προερχόμενος από τον πάγκο. Δυστυχώς, προβλέπω πως δεν θα ηττηθεί εύκολα η ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές, γιατί δεν θα ηγείται ο κατηγορούμενος πρωθυπουργός κ . Μητσοτάκης!

Μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή, τέθηκαν οι βάσεις και δόθηκε το μήνυμα του τέλους του συνονθυλεύματος και της παρεούλας της “οικογενείας”. “Πολιτικά ανόητος” ήταν ο ήπιος έμμεσος χαρακτηρισμός που του απέδωσε ο με αυστηρό ύφος, επικριτής του. Τον κατέστρεψε … οικογενειακώς!Με αυτήν την κίνηση ματ στον σωστό χρόνο, δεν σώζεται μόνο η χαμένη παρτίδα αλλά τίθενται τα θεμέλια για επικράτηση της “αναγεννημένης” παράταξης, δυσκολεύοντας αφάνταστα όλη την αντιπολίτευση και ξαναμοιράζοντας το παιχνίδι, σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο!

Οι μέχρι σήμερα πολιτικοί σχεδιασμοί όλων των άλλων κομμάτων ακυρώνονται και αναδιαμορφώνονται άρδην. Αλλάζοντας όλους τους στόχους και σχεδιασμούς, εξαναγκάζοντας στον μονόδρομο της κομματικής εξ ιδίων επιβίωσης. Και τώρα τι θα γένουνε χωρίς βαρβάρους, οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις! Η κοινή γνώμη θα αναθαρρήσει με την απομάκρυνση του αλαζόνα, έτοιμη να πιστέψει στην “σοβαρή” δεξιά, την πρέπουσα! Οι ακροκεντρώοι δημοσιογράφοι ξύνουν τα μολύβια και γεμίζουν μελάνι τα δοχεία για τους κονδυλοφόρους, έτοιμοι να ξεσπαθώσουν σαν όψιμοι επαναστάτες, υπέρ βωμών και εστιών! Οι δημοσκόποι ήδη παρουσιάζουν τα πρώτα πορίσματα αποτελεσμάτων θριάμβου, της απελευθερωμένης από δεσμά ΝΔ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τώρα θα κολυμπήσει ανάμεσα σε καρχαρίες, που ήδη μύρισαν το αίμα να κυλά έξω από τους πρόχειρους επιδέσμους σκιτζή γιατρού ανάγκης, ψάχνοντας ξηρά ναυαγισμένος. Ο κ. Τσίπρας θα αναγκασθεί πλέον να εξέλθει της αδράνειας και να τρέξει καλύπτοντας το χαμένο διάστημα της αναμονής του σαπίσματος και πτώσης του καρπού, που έξυπνος τρυγητής έκοψε πριν την ωρίμανση για νόστιμη κομπόστα! Ό, τι έπραξε για τον έσω χώρο, έπραξε! Τώρα θα ασχοληθεί με τον έξω, γιατί ο “γείτονας” προεκτείνει την περίφραξή του χώρου του, με σκοπό να τον αφήσει απ’ έξω του οικοπέδου των αναποφάσιστων. 

Δίλλημα με βαθμό δυσκολίας εξαιρετικά υψηλό. Να εξακολουθήσει να περιμένει τον προ των πυλών γέρο και κακό χειμώνα να δυσχεραίνει τον νέο ηγέτη της δεξιάς πληγώνοντάς τον ή ηρωικά να αντιμετωπίσει τον επόμενο; Μην μάθει όμως και στην αναμονή και συνηθίσει, γιατί τα χρόνια περνούν! Σύντομα οι κινήσεις θα γίνουν απ’ όλους στην σκακιέρα και αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις για πολλούς, ένθεν κακείθεν. ‘Ήδη αρκετοί έχουν χάσει τον ύπνο τους και την … εκλογή τους.

Κάποιοι θα χάσουν και το …κόμμα τους, αλλά είναι συνηθισμένοι από καιρό σε μετακομίσεις. Ο χρόνος των πολιτικών μεταγραφών είναι απεριόριστος, δεν έχει σεζόν! Συνωστισμός αναχωρήσεων στον χώρο των κεντροκεντρώων και των  ακροδεξιών. Τόσον καιρό δεν μίλαγε, τι τον έβαλαν τώρα να το ανοίξει; Μάλλον θα έχαναν, ε; Άντε πάλι απ’ την αρχή! Τώρα τρέχουμε…..