Καλείσθε δι’ υπόθεσίν σας!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Τα πολιτικά πράγματα για την κυβέρνηση των παράταιρων τυχοδιωκτών δυσκολεύουν πολύ και γρήγορα. Υπερέβαλαν  εαυτούς στο μεγάλο φαγοπότι και καθότι κοιλιόδουλοι, δεν υπολόγισαν τις βαριές επιπτώσεις των παράτυπων και παράνομων παραγγελιών τους, για τα περισσεύματα του δείπνου σε πακέτο για το σπίτι. Διευκρινισμένα και αδιευκρίνιστα!

Εξαγοράζοντας όλες τις πιθανές αντιστάσεις και δωροδοκώντας τις απαραίτητες ευρείας αποδοχής, εξασφάλισαν το ακαταδίωκτο, τόσο για αυτούς, όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών των. Εύκολο το έργο παραπλάνησης και εκμετάλλευσης ενός λαού που ασχολείται με άλλα διάφορα που θεωρεί σημαντικά, λόγω κατάλληλης …. εκπαίδευσης σε ημιμαθείς. Με συγκεκριμένες συγκυρίες, που μετέτρεψε σε ευκαιρίες και με μια αντιπολίτευση σε περίεργη αδράνεια, γιατί να συγκρατηθεί και να μην λεηλατήσει προκλητικά τα πάντα, κινητά και ακίνητα, με εκπληκτική ταχύτητα σάρωσης;

Ακόμα και να χρεώσει για πολλά χρόνια με δυσβάσταχτα ποσά δισεκατομμυρίων την χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα πρόσκαιρα συμφέροντά του, αλλά και των ακολούθων του. Να έχουν προκαλέσει τον θάνατο τριάντα χιλιάδων και πλέον συνανθρώπων μας, θυσιάζοντάς τους στον βωμό του κέρδους! Έπρεπε να ξεπεράσουν κατά πολύ τα όρια, που δεν έχουν, να εξευτελίσουν προκλητικά δομές και πυλώνες της δημοκρατίας, να κλέβουν απροκάλυπτα, να αθωώνουν ενόχους και ενοποιούν αθώους. Να καλύπτουν απατεώνες συνεταίρους και να επιβάλουν οθωμανικά χαράτσια μέσω χρεώσεων ενέργειας, καυσίμων και σίτισης, να επιδιώκουν μάταια να αποκρύψουν κλεπταποδόχους εξόφθαλμων σκανδάλων για να … αναγκασθεί η δικαιοσύνη να βάλει ένα περίπου φρένο, έστω και αργά! Είναι τόσο αδίστακτοι και ικανοί για τα πάντα, που θα επιδιώξουν μέχρι τελευταίας στιγμής να επικρατήσουν, γιατί μιλάμε για αγώνα επιβίωσης ενός πολυπλόκαμου συστήματος που νέμεται τον πλούτο δεκαετίες. Και θα κάνουν τα πάντα ασφαλώς για να μην κληθούν δι’ υπόθεσίν τους στους εισαγγελείς.

Το σκάνδαλο Novartis, από μόνο του,  αρκεί για να περάσουν αρκετοί και σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες των δυο κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το κατώφλι των φυλακών! Πόσο μάλλον και για τα πολλά υπόλοιπα και εξίσου σημαντικά σκάνδαλα!Βέβαια για να συμβούν αυτά, θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να δείξει έτοιμη αλλά και ικανή να αποφύγει συνταγματικές τρικλοποδιές των (προσοχή) αποφασισμένων καταρχήν και άμεσα να απαιτήσει και να επιβάλει την απόδοση και καταλογισμό ευθυνών, σε όλους μα όλους τους ενόχους το ταχύτερο δυνατό.

 Δύσκολο πολύ. Ίσως και αδύνατο. Μα αν διαβεί τον Ρουβίκωνα, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν δια παντός στον τόπο μας. Όλα τα υπόλοιπα, αν δεν κληθούν δι’ υπόθεσίν τους στον εισαγγελέα, θα αποτελούν μια ατέρμονη συνέχεια σε γνωστές επαναλήψεις.