Καταλαβαίνουν ότι αυτή η προπαγάνδα τους χειραγωγεί;

Του Τάκη Ψαρίδη

Αντιπαρέρχομαι το σουρεαλιστικό, το φαιδρό και μεταφυσικό της υπόθεσης. Κάθε φορά που μια μεγάλη καταστροφή πλήττει τη χώρα και παρά την πανθομολογούμενη ανικανότητα και τις εγκληματικές ιδεοληψίες των «αρίστων», να ξεπετάγονται «δημοσκοπήσεις» που δείχνουν να ανοίγει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ και να ανεβαίνει αλματωδώς το κιναλ.

Είμαι ένθερμος υποστηριχτής μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με την συνεργασία Σύριζα-Κινάλ, αλλά με το χέρι στην καρδιά, θέλω να ρωτήσω τους φίλους που τουλάχιστον νιώθουν ακόμα Πασόκ και διατηρούν μια στοιχειώδη σοβαρότητα.

Εντάξει, η εκλογή νέου αρχηγού έχει δώσει μια ώθηση. Όμως μιλάμε με τους απλούς ανθρώπους και οι 8 στους 10 ούτε καν ξέρουν τον κο Ανδρουλάκη. Μήπως πρέπει να συγκρατηθούν λίγο; Τους αρέσει αυτή η προπαγάνδα; Άραγε, αναρωτιούνται γιατί όλα τα «πετσωμένα» μίντια που στηρίζουν αναφανδόν τον «Μωυσή», έχουν εξαπολύσει αυτήν την επικοινωνιακή καταιγίδα υπέρ του κιναλ και του κου Ανδρουλάκη;

Δεν είναι θέμα ποσοστών και αριθμών φυσικά. Πρωτίστως είναι θέμα Δημοκρατίας. Εντάξει, δεν έχουμε την απαίτηση από τους νεοδεξιούς του υπόδικου Λοβέρδου στο Κινάλ, να συναισθανθούν ότι  η προπαγάνδα και η καθεστωτική ενημέρωση βλάπτουν κατάφωρα την Δημοκρατία. Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψαν ότι προτιμούσαν τον Μητσοτάκη περισσότερο και από την αείμνηστη Γεννηματά(!).

Όμως οι φίλοι του Πασόκ; Πιστεύουν στ’ αλήθεια πως αυτή η προπαγάνδα ωφελεί τον τόπο και τη Δημοκρατία; Αλλά ακόμα και για το στενό κομματικό τους συμφέρον, έστω και αν τους δίνει κάποιες εφήμερες ψήφους, πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα τους ωφελεί;  Ας ρίξουν μια ματιά στην ιστορία.

Άραγε, καταλαβαίνουν ότι αυτή η προπαγάνδα στην ουσία ελέγχει το κόμμα τους και τους χειραγωγεί στην κατεύθυνση της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» που επιθυμεί ο κος Μητσοτάκης και στην δημιουργία κλίματος για μια εκ νέου συνεργασία με την Δεξιά;

Απόδειξη μια τέτοιας αντιπολίτευσης είναι το «ήξεις αφήξεις» του νέου αρχηγού. Ναι στην πρόταση δυσπιστίας εναντίον αυτής της ανίκανης και κακής κυβέρνησης, αλλά όχι εκλογές και επομένως να συνεχίσει να κυβερνά αυτή η κακή και ανίκανη κυβέρνηση. Η δικαιολογία ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές εν τω μέσω της πανδημίας, αυτοακυρώνεται με τις κάλπες του Κινάλ για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ενώ η χώρα μετρούσε 100 νεκρούς την ημέρα.

Εντάξει. Δεν είπαμε να ζητήσει εκλογές. Όμως αρκούσε ένα ανεξάρτητο «ναι» ή «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας. Η προσθήκη, «όχι εκλογές» είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα που εξυπηρετεί την «υπεύθυνη αντιπολίτευση» που επιθυμεί ο κος Μητσοτάκης και τα «πετσωμένα» μίντια, των οποίων η προπαγάνδα φαίνεται πως πιάνει τόπο. Άραγε το καταλαβαίνουν αυτό, ή θα συνεχίσουν τις φαιδρότητες του τύπου, αυτό που ενισχύει τον Μητσοτάκη είναι η πρόταση δυσπιστίας και όχι η καλώς στημένη και οργανωμένη υπέρ τους προπαγάνδα;