Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα και άλλους 9 για τέσσερα κακουργήματα

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής αστυνομίας έχουν μπει-εκτός των άλλων- πάσης φύσεως επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις που έχουν μπει στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου». O εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε την Παρασκευή 02/12 παραγγελία προς την οικονομική αστυνομία να διενεργήσει γενικευμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών της Κιβωτού καθώς επίσης και για τέσσερα κακουργήματα σε 11 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία καλείται να διερευνήσει η οικονομική αστυνομία είναι αυτά της απιστίας, της φοροδιαφυγής, της υπεξαίρεσης και τέλος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας θα μπουν επίσης πάσης φύσεως επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις που έχουν μπει στα ταμία της οργάνωσης, ενώ όσον αφορά τον φορολογικό έλεγχο για όλους τους εμπλεκόμενους η εισαγγελική παραγγελία ζητάει να γίνει σε βάθος πενταετίας.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί να πραγματοποιηθεί άνοιγμα σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και στους λογαριασμούς των 11 φυσικών προσώπων.

Ανοικτό είναι επίσης το ενδεχόμενο ο έλεγχος να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα αν χρειαστεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αρχές εντόπισαν στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου σάκο με κοσμήματα μερικά από αυτά μεγάλης αξίας τα οποία επίσης έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.