Κοίτα ποιοι μιλάνε: το κόμμα των αποστατών βλέπει… αποστασίες

Του Γ. Λακόπουλου

Σκηνές απείρου κάλλους. Η  απομάκρυνση του Καμμένου από την κυβέρνηση και η προοπτική της  συμπαράταξης των προοδευτικών δυνάμεων που θα ενεργοποιήσει μια νέα δημοκρατική πλειοψηφία στη Βουλή έφερε θλίψη απογοήτευση και πανικό στις ορατές και αόρατες δυνάμεις του νεομητσοτακισμού.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – που δεν μπορεί να κρύψει τους μώλωπες από το “ξύλο” που έφαγε από τη Μέρκελ- μάλλον αδυνατεί κατανοήσει τι του συμβαίνει, να διαμορφώσει μια θέση και να την υπερασπιστεί.

Έτσι ανέλαβαν οι συνήθεις παρηγορήτρες: «στημένο το διαζύγιο», «τελειώνει ο Τσίπρας» και άλλα τέτοια φούμαρα για να παρηγορούνται μεταξύ τους.  Όνειρο ήταν και πάει ότι θα ξανάρθουν στα πράγματα.

Το πιο ξεκαρδιστικό σ’ αυτή την ομαδική  ψυχοθεραπεία- κάτι σαν το φόβο του τερματοφύλακα πριν από το  πέναλτι- είναι οι αντικυβερνητικές καταγγελίες για… αποστασία.

Εδώ κάνουμε στάση και  ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Μετά δείχνουμε τον ανθρώπινο οίκτο στους  απελπισμένους αυτούς ανθρώπους και μετά ρωτάμε:

-Γιατί άραγε είναι αποστασία ένας βουλευτής του Ποταμιού να στηρίξει την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ- χωρίς να εγκαταλείψει το κόμμα του-, αλλά δεν είναι ότι τρεις βουλευτές του Ποταμιού να έχουν ήδη μετακομίσει στη ΝΔ;

-Είναι αποστασία ότι ο συνεπής στις δημοκρατικής αρχές του -με το αντιδεξιό πρόσημο -Σπύρος Δανέλλης στηρίζει την κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η έγκριση της συμφωνίας  των Πρεσπών και δεν είναι ότι  ο Μητσοτάκης έδωσε κομματικά αξιώματα σε άλλους από το Ποτάμι και τους έβαλε στην Κοινοβουλευτική ομάδα του;

-Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε για αποστασία στο κόμμα του Μητσοτάκη; Από πού να αρχίσουμε;  Ο πατέρας Μητσοτάκης καταγράφηκε ως ο «αρχιαποστάτης» του 1965 που ανέτρεψε τον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό και άνοιξε την πόρτα για την κόλαση. Ηχούν ακόμη στη Σταδίου οι φωνές του πλήθους: “Μητσοτάκη, κάθαρμα”.

Ο Αντώνης Σαμαράς διέπραξε αντίστοιχη ατιμία  -υπέρ παραγόντων εκτός του κόμματος κατά τις καταγγελίες του πατρός Μητσοτάκη που υπήρξε θύμα της αποστασίας του 1993- και ανέτρεψε εκλεγμένη κυβέρνηση.

-Ο Βορίδης και ο Άδωνις αποστάτησαν από τον Γιώργο Καρατζαφέρη που τους εξέθρεψε και φυσικά ανταμείφθηκαν από τον Σαμαρά με αξιώματα που δεν θα έβλεπαν ποτέ στη ζωή τους. Ένα από τα διασκεδαστικά παιχνίδια είναι να βλέπει κανείς στο Διαδίκτυο τις κραυγές του Γεωργιάδη ότι δεν θα πάει ποτέ στη ΝΔ. Να βρίζει τον Κυριάκο, τον  Καραμανλή, τη Ντόρα και τη ΝΔ στο σύνολο της προς επίρρωση. Και την επόμενη άνοιξε τη πόρτα του ΛΑΟΣ και την έκανε.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί- γιατί ξέρουν ότι στο τέλος θα κρεμαστούν και οι ίδιοι γι αυτό. Να μιλούν για αποστασία στο κόμμα της αποστασίας είναι προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών.