Κυδώνια ψητά

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
4 κυδώνια (περίπου 1½ κιλό)
250 ml λευκό γλυκό κρασί
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα κυδώνια ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 15′.

Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με το κοίλο μέρος προς τα επάνω.

Τα περιχύνουμε με το κρασί και με ½ φλυτζάνι νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν.

Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη ανακατεμένη με τα μυρωδικά.

Ψήνουμε στους 180°C για 90′ περίπου. Στα 50΄ του ψησίματος γυρίζουμε τα κυδώνια απο την άλλη πλευρά.

Σημ.: Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος να προσθέσουμε νερό, θα χρησιμοποιήσουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα κυδώνια.

Καλή επιτυχία!