Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλλού

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Του λένε ότι πρέπει να φύγει για όσα έκανε στην ΕΥΠ και αυτός απαντάει με την «πάνω και την κάτω πλατεία»!

Με το συμπάθιο: πάει καλά ο άνθρωπος; Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τον υποκλοπών και το «επιτελικό» παρα-κράτος του έγινε του κλότσου, του μπάτσου και του Κοντολέοντος, στα πέρατα του κόσμου, αυτός …πήγε για μπάνιο!

Τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τέσσερα χρόνια μετά την έξοδο της Ελλάδας από τον μνημονιακό κύκλο μπέρδεψε τις κυβερνήσεις.

Χαρακτήρισε «ιστορική ημέρα» την έξοδο της χώρας από το «καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας».

Ιστορική ακριβώς δεν είναι. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, αυτός που την εξασφάλισε είναι ο Τσίπρας!

Ενώ ο ίδιος χαρακτήριζε «τέταρτο Μνημόνιο» την συμφωνία για τετραετή μεταμνημονιακή επιτήρηση, τώρα το πανηγυρίζει ως… επίτευγμά του!

Με την ευκαιρία λέει και κάτι ακατάληπτα: «Όταν χρειάστηκε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν και συστρατεύτηκαν με την Πολιτεία και τις υπεύθυνες δυνάμεις, απέναντι στις κοινές απειλές. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου».

Τι κάνει ο άνθρωπος για πάρει ανάσα από τις σφαλιάρες σφυροκόπημα που δέχεται από παντού για τις «επισυνδέσεις» του.

Ακόμη και με τον Σαμαρά τα βάζει: τον εντάσσει στον δωδεκαετή κύκλο – στον οποίο ανήκε και ο ίδιος …ο Μητσοτάκης ως υπουργός του- που έφερε «πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία».

Σε ένα παραληρηματικό κείμενο παρουσιάζει τον εαυτό του σαν το φως που ανέτειλε στα σκοτάδια.

Ή οράματα βλέπει ή δεν του έχουν πει ακόμη πόσο ανέβασε η ΔΕΗ την κιλοβατώρα, ότι η λαμπρή ιδιωτικοποίηση των σιδηρόδρομων άφησε την Ελλάδα χωρίς τρένα και ο Ερντογάν δεν πλήττει από την πολύ διπλωματική απομόνωση που τον έφερε…

Του κρύβουν ότι στην Ευρώπη τον έχουν πακέτο με τον Ορμπάν, ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα τον ξεσκονίσει για την κακή συνήθεια να ακούει τους άλλους, και στην ελληνική Βουλή μεθαύριο, τον περιμένει ο Τσίπρας- και αυτή τη φορά θα έχει και παρέα.

Ενδεχομένως του δίνουν να διαβάσει μόνο Γεραπετρίτη ή του λένε ότι δεν το εννοούν ο Σωτηρέλης, ο Βενιζέλος και ο Σταθόπουλος ότι στις υποκλοπές υπάρχουν και ποινικές ευθύνες – οπότε μπορεί να του χτυπήσει την πόρτα κανένας εισαγγελέας.

Ούτε ο Αλιβιζάτος αστειεύεται όταν του λέει ότι έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί. Δεν μπορείς να βασιστείς σε κανέναν σήμερα.

Στην απελπισία του τα βάζει και με τον Καραμανλή για τις «διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες που οδήγησαν στα Μνημόνια με σπατάλες πέρα από τις αντοχές μας».

Άλλες στιγμές παθαίνει κρίση ειλικρίνειας: «Η Ελλάδα σήμερα είναι μία άλλη Ελλάδα». Είναι. Η Ελλάδα που δεν θέλουμε.

Με Πρωθυπουργό αλλού. Του λένε ότι πρέπει να φύγει για όσα έκανε στην ΕΥΠ και αυτός απαντάει με την «πάνω και την κάτω πλατεία»!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR