Κυριάκος Μητσοτάκης: Κορδόνια

Του Γ. Λακόπουλου

Μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος τον στρίμωξε για τον Ποινικό Κώδικα και οι δικοί του το έκαναν χειρότερο, δια της λογοκρισίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον τον δούλεψε, προφασιζόμενος ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά για τα Μάρμαρα, αφού τον πρώτο λόγο έχει το Βρετανικό Μουσείο – αλλά μεγάλη εφημερίδα αποκάλυψε ότι είναι υπόθεση απλής αλλαγής ενός νόμου.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν του απάντησε καν- δημοσίως τουλάχιστον- στην απίστευτη πρόταση να απαγορευτεί επί κοινοτικού εδάφους η κυκλοφορία σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Τον ανέλαβε όμως ο επίτροπος Δικαιοσύνης: Κανείς δεν θα στερηθεί το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης εντός της Ένωσης.

Από φιλικό του συγκρότημα, εμφανίστηκε αιφνιδίως το όνομα του … αντικαταστάτη του – εν αναμονή κυβέρνησης συνεργασίας, λόγω απλής αναλογικής.

Ο ίδιος επέστρεψε στις γκάφες, αρχής γενομένης από τη Βουλή, όταν είπε ότι μνημόνιο μας έβαλε ο Τσίπρας, που έγινε πρωθυπουργός πέντε χρόνια αργότερα.

Προηγουμένως είχε μπέρδεψε πάλι τι ακριβώς ήταν το Πολυτεχνείο.

Στα Γιάννινα του έδωσε και κατάλαβε: παρουσίασε τον γιο εργοστασιάρχη, που σπούδασε στο εξωτερικό, ως παράδειγμα επιστροφής γιατί χάρη στην κυβέρνησή του «βρήκε μία καλή δουλειά» .

Παρά είναι πολλά για Πρωθυπουργό σε τόσες λίγες μέρες. Τι θα πει και ο «γνωστός του από παλιά” γκουρού της επικοινωνίας Σαν Γκρίνμπεργκ, αν μάθει, ότι τζάμπα τα λέει….

Οι εγκέφαλοι στο μέγαρο Μαξίμου, βρήκαν μια λύση για να ξεκολλήσει από το επικοινωνιακό έλος. Τη χειρότερη.

Ανακοίνωσε ότι από τον νέο χρόνο όποιος 60αρης και πάνω δεν έχει εμβολιαστεί, θα πληρώνει πρόστιμο εκατό ευρώ για κάθε μήνα.

Είναι απίθανο να είχε ενημερωθεί ο νομομαθής Γεραπετρίτης και να μην τον απέτρεψε.

Περισσότερο σαν δουλειά του Σκέρτσου δείχνει. Στο τέλος θα τον βάλει να απαγορεύσει και την είσοδο των ανεμβολίαστων στα … εμβολιαστικά κέντρα- κατά το ευφυολόγημα των ημερών…..

Ό,τι και αν συμβαίνει ο Πρωθυπουργός δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό του, με ανησυχητική συχνότητα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό δεν απέτυχε απλώς στην πρόβλεψη για το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού.

Με το «τελευταίο μίλι» και την προτροπή ότι όποιος εμβολιάζεται ξεμπλέκει, ώθησε τους εμβολιασμένους να κυκλοφορούν αμέριμνα ως άτρωτοι. Μέχρι που έγιναν εγκαιροφλεγής βόμβα και τώρα σκάει στα χέρια του.

Με αυτά κι αυτά, ενισχύεται η εκτίμηση πολλών ότι αν δεν είχε ανακατευτεί στο ζήτημα των εμβολίων, ο πληθυσμός θα ήταν σχεδόν στο σύνολο του εμβολιασμένος.

Στέλνοντας μονίμως την ευθύνη του σε άλλους, καταλύει πλέον αναφαίρετες ατομικές ελευθερίες και κάνει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη Ορμπανοποίηση.

Τώρα αντί να πατάει τα κορδόνια του, τα βγάζει για να κρεμαστεί.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR