Κυριάκος Μητσοτάκης: Σπασμοί

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Καθώς όλα δείχνουν χαμένα για τον ανεξέλεγκτο οικογενειακό μηχανισμό που ελέγχει τη χώρα από το 2019, το θέμα είναι πώς θα εκδηλωθούν οι σπασμοί του τέλους… Να έχουμε το νου μας…

Δεν χρωστάει μόνο το κόμμα, χρωστάει και η κυβέρνησή του. Δεν χρωστάνε μόνο οι υπουργοί, χρωστάει και το – εύπορο -πρωθυπουργικό ζεύγος.

Βρίσκουν εύκολη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, λόγω εξουσίας και του αλλάζουν τα φώτα; Ή απλώς προσπαθούν να πείσουν ότι τη βγάζουν με δανεικά;

Τα αδιαφανή υπουργικά «πόθεν έσχες» με τον σκανδαλώδη δανεισμό, προσθέτουν ένα ακόμη ερώτημα για τη λήξη της εξουσίας ενός γόνου που την αντιλαμβάνεται ως κληρονομικό δικαίωμα και την ασκεί αναλόγως: αντέχει να χάσει ;

Μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό που θα αναδειχθεί όταν δεν θα έχει πια τον έλεγχο των πάντων; Ενημέρωση, Δικαιοσύνη, ΕΥΠ, Κράτος;

Όταν δεν θα μπορεί να κρύψει ότι όλα πάνε στραβά στα τρία χρόνια της «ευτυχίας του να ζεις στην Ελλάδα»;

Τίποτε δεν είναι όπως το λέει .

Η πανδημία άφησε 30.000 νεκρούς. Στα ελληνοτουρκικά η χώρα συλλέγει ήττες: από το Τουρκο-λυβικό σύμφωνο, ως το τραπέζωμα στο Βόσπορο που έβγαλε το καουμποιλίκι του Ερντογάν, χωρίς απάντηση.

Η εικόνα υποτέλειας στο Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο και μηδενική διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση-με την προσδοκία της ανταμοιβής- αποφέρουν μόνο κούφια λόγια αποδοκιμασίας για την Τουρκία, χωρίς καμία κύρωση.

Η «διπλωματική απομόνωση» της Αγκύρας εξελίσσεται σε αναβάθμιση των απειλών της στο Αιγαίο: από αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, σε αμφισβήτηση κυριαρχίας.

Οι επενδύσεις που θα έφερναν ανάπτυξη, πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές, απολήγει σε πλιάτσικο δημόσιας περιουσίας και διευκόλυνση της διαπλοκής

Η «κυβέρνηση των αρίστων» είναι άθροισμα κομματικών αχρήστων και ανεμομαζώματα, διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα με ευθείας αναθέσεις και υπόθαλψη της διαφθοράς.

Ο «ισχυρός πρωθυπουργός», έρμαιο στις επιδιώξεις των χορηγών του και κρέμεται από μιντιάρχες και οικονομικούς παράγοντες που εξυπηρετεί.

Σε όλους τους δείκτες η Ελλάδα είναι πρώτη στα χειρότερα και τελευταία στα καλύτερα. Έγινε χλεύη της διεθνούς κοινότητας σε θέματα κράτους δικαίου και ενημέρωσης.

Και οι πέτρες της χώρας ξέρουν ότι , εντός και εκτός, της χώρας , ο Μητσοτάκης είναι ξεγραμμένος.

Το σύστημά του περιέρχεται πλέον στο έλεος της επομένης κυβέρνησης, για τα πεπραγμένα του.

Η κυβερνητική άρνηση να φωτισθούν τα «πόθεν έσχες» των υπουργών τα μετατρέπει σε πεδία αναγκαίας έρευνας από τις αρμόδιες αρχές , όποτε ανακτήσουν την αυτονομία τους..

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τετέλεσται. Όλα αποβαίνουν σε βάρος της. Η καθεστωτική κυριαρχία το Πρωθυπουργού πνέει τα λοίσθια.

Δεν έχουν το κουράγιο πλέον , ούτε καν να πιαστούν από τις δημοσκοπικές χειρολαβές τους.

Καθώς όλα δείχνουν χαμένα για τον ανεξέλεγκτο οικογενειακό μηχανισμό που ελέγχει τη χώρα από το 2019, το θέμα είναι πώς θα εκδηλωθούν οι σπασμοί του τέλους… Να έχουμε το νου μας…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR